Bouwnieuws - ?url=http: - - finalevil2009.blogspot.com - 20
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

Nederlanders staken vorig jaar 14 miljard in verduurzaming huis

Nederlanders staken vorig jaar 14 miljard in verduurzaming huis

DEN BOSCH - Nederlanders hebben vorig jaar 14 miljard euro uitgegeven aan het verduurzamen van hun huis, meer dan in voorgaande jaren. Dat heeft marktonderzoeksbureau Multiscope bekendgemaakt. De meeste mensen investeerden in duurzame ledlampen, zonnepanelen en waterbesparende douchekoppen.

Zuid-Holland keurt plannen tienduizenden woningen goed

Zuid-Holland keurt plannen tienduizenden woningen goed

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

'Laat dit geen verloren jaren worden voor bouw huizen'

DEN HAAG - De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.

Dura Vermeer krimpt maar ziet kansen

Dura Vermeer krimpt maar ziet kansen

ROTTERDAM - Bouwconcern Dura Vermeer voorziet dit jaar "voldoende kansen", hoewel de bouwsector naar verwachting in 2024 voor het eerst in geruime tijd zal krimpen. Mede dankzij de grote hoeveelheid opdrachten die nog moeten worden uitgevoerd ziet de bouwer het jaar met vertrouwen tegemoet, meldt de onderneming in het jaarverslag over 2023.

In Zuid-Holland te weinig woningen voor sociale huur

In Zuid-Holland te weinig woningen voor sociale huur

DEN HAAG - Bijna driekwart van de gemeenten in Zuid-Holland heeft niet genoeg sociale huurwoningen. Slechts vijftien van de vijftig gemeenten voldoen aan de eis dat minimaal 30 procent van de woningen voor de sociale huur moet zijn. Gedeputeerde Anne Koning (wonen, GroenLinks-PvdA) heeft op verzoek van Provinciale Staten een overzicht hiervan opgesteld.

Greenpeace spant kort geding aan om stikstofuitstoot

Greenpeace spant kort geding aan om stikstofuitstoot

AMSTERDAM - Greenpeace spant een kort geding aan tegen de Nederlandse overheid om snel de stikstofuitstoot te verminderen. Er loopt al maanden een rechtszaak van Greenpeace om het Nederlandse stikstofbeleid, maar als de staat pas na het vonnis in die zaak in actie komt, is dat volgens de milieuorganisatie "te laat".

 

Onze partners

  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
Sluit deze advertentie