Bouwnieuws - ?url=http: - - mallcopwarrior.blogspot.com - 2
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

Provincie Friesland weer op één lijn over woningbouw

Provincie Friesland weer op één lijn over woningbouw

LEEUWARDEN - De provincie Friesland en vier grote Friese gemeenten zijn het eens geworden over een aanpak van de woonopgave. Waar de gemeenten en provincie eerst nog onenigheid hadden rond het thema woningbouw, laat de provincie nu weten dat een begin is gemaakt met een "gezamenlijk gedragen Friese woonplan".

Limburg maakt plannen voor 30.000 woningen

Limburg maakt plannen voor 30.000 woningen

MAASTRICHT - De provincie Limburg denkt dat er voor 2040 ruim 30.000 woningen gebouwd kunnen worden in de buurt van zes grote stations. De woningen zijn bedoeld voor zowel woningzoekenden uit Limburg als van verder.

'Land slibt dicht zonder goede mobiliteit'

DEN HAAG - Als het komende kabinet niet met daadkrachtig mobiliteitsbeleid komt, slibt het land dicht. Dat stellen de Mobiliteitsalliantie, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) woensdag. "De nood is hoog."

Winkelleegstand binnensteden loopt op

Winkelleegstand binnensteden loopt op

AMSTERDAM - De leegstand van winkels in Nederlandse binnensteden is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 8,3 procent, van 8 procent begin vorig jaar. Dat stelt vastgoedadviseur Colliers in een nieuw winkelmarktrapport. Daaruit blijkt dat vooral relatief kleine stadscentra kampen met leegstand, die bovendien vaak langdurig is.

Gemeente Utrecht wil eigen warmtebedrijf oprichten

Gemeente Utrecht wil eigen warmtebedrijf oprichten

UTRECHT - De gemeente Utrecht onderzoekt de mogelijkheid om een eigen warmtebedrijf op te richten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bekendgemaakt. Het college wil zo meer controle krijgen over de energietransitie en ervoor zorgen dat er meer aardgasvrije wijken in de stad komen.

Huurwet stevent af op meerderheid

Huurwet stevent af op meerderheid

DEN HAAG - De wet die de huurprijzen van honderdduizenden woningen omlaag moet brengen, kan rekenen op de steun van een flinke meerderheid van de Tweede Kamer. Maar de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet zijn verdeeld: PVV en NSC steunen de wet, VVD en BBB zijn fel tegen.

 

Onze partners

  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Alsecco
Sluit deze advertentie