Bouwnieuws - ?url=https: - - indiafunworld.blogspot.com - 2
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

Huurprijzen vrije sector blijven stijgen door krimp aanbod

Huurprijzen vrije sector blijven stijgen door krimp aanbod

ROTTERDAM - De gemiddelde huurprijs van een woning in de vrije sector is in het eerste kwartaal van 2024 verder gestegen, meldt woningplatform Pararius. De prijsstijging wordt volgens het platform veroorzaakt door de sterke vraag naar huurwoningen, terwijl het aanbod steeds schaarser wordt doordat steeds meer huurwoningen in de verkoop gaan.

Duurdere huizen worden veel sneller verduurzaamd

Duurdere huizen worden veel sneller verduurzaamd

AMSTERDAM - Duurdere woningen worden veel sneller naar een groen energielabel getild dan goedkopere woningen, meldt De Telegraaf. "Het gevaar is een verdere tweedeling, waarbij de hogere inkomens significant vaker een energiezuinige woning bezitten", waarschuwt hypotheekverstrekker BLG Wonen, een dochterbedrijf van de Volksbank.

Bouw nieuwe hotels in Amsterdam verboden

Bouw nieuwe hotels in Amsterdam verboden

AMSTERDAM - In Amsterdam mogen geen nieuwe hotels meer worden gebouwd. Het college van de hoofdstad meldt woensdag dat de hele stad een zogenoemd 'nee-gebied' wordt voor nieuwe hotels, om zo overtoerisme tegen te gaan. Ook mag het aantal hotelovernachtingen per jaar niet boven de 20 miljoen uitkomen.

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

Amsterdam gaat meer woningen voor ouderen geschikt maken

AMSTERDAM - Het aantal ouderen in Amsterdam groeit en de gemeente wil dat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom gaat de stad zogeheten Lang Leven Thuisflats realiseren. Dat zijn bestaande seniorenflats die op verschillende manieren worden aangepast.

'Invoering Omgevingswet tot nu toe rustig en stabiel'

DEN HAAG - Het eerste kwartaal na de invoering van de Omgevingswet is "over het algemeen rustig en stabiel verlopen". Dat schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. Bijna vierhonderd tekortkomingen zijn gemeld, die "(enige) hinder" voor gebruikers opleverden, maar volgens de minister heeft dat de vergunningverlening niet erg geraakt.

Kosten renovatie Binnenhof verdubbelen bijna

Kosten renovatie Binnenhof verdubbelen bijna

DEN HAAG - De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
Sluit deze advertentie