Archidat BouwNieuws - ?url=http: - - fabulouslydirtymartinis.blogspot.com -
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

Ruim 3000 vergoedingen voor waardedaling huizen door aardbevingen

Ruim 3000 vergoedingen voor waardedaling huizen door aardbevingen

GRONINGEN - Ruim 3000 aanvragen voor compensatie van de waardedaling van huizen door aardbevingen in de Groningse gemeenten Appingedam en Loppersum zijn goedgekeurd. De aanvragers krijgen een vergoeding van gemiddeld 14.000 euro. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft die beslissing genomen en meldt dat het in totaal om 43 miljoen euro gaat.

'Voor beoordeling fundering is een specialist nodig'

AMERSFOORT - Huizen krijgen vanaf volgend jaar een funderingslabel dat een indicatie geeft op het risico op problemen met de fundering. De Vereniging Eigen Huis (VEH) is blij dat er met een label gewaarschuwd wordt voor de staat van de fundering van woningen, maar is ook kritisch. "De waarde van het label moet je niet overdrijven", zegt woordvoerder Hans André de la Porte.

'Flinke regionale terugslag nieuwbouw door stikstofcrisis'

AMSTERDAM - De Nederlandse stikstofproblematiek heeft in gebieden met veel kwetsbare natuurgebieden duidelijk zijn weerslag op de regionale woningmarkt. Vergunningen voor bouwprojecten in de buurt van die gebieden worden maar moeizaam afgegeven. Daardoor loopt de bouw van woningen in het gros van de gemeenten bij die natuurgebieden veel harder terug dan het landelijk gemiddelde, berekenden economen van ABN AMRO met de Rijksuniversiteit Groningen.

ING: bevolkingskrimp Amsterdam drukt lokale huizenprijzen

ING: bevolkingskrimp Amsterdam drukt lokale huizenprijzen

AMSTERDAM - Door de coronacrisis krimpt de Amsterdamse bevolking, en dat zou weleens goed nieuws kunnen zijn voor diegene die een huis zoekt in de hoofdstad. Een afname van de vraag naar woonruimte drukt volgens economen van ING namelijk de huizenprijzen in de stad, omdat het aanbod van nieuwe woningen op de korte termijn niet afneemt.

Vestia gaat ook schade claimen bij Franse bank Société Générale

Vestia gaat ook schade claimen bij Franse bank Société Générale

ROTTERDAM - Vestia stelt ook de Franse bank Société Générale aansprakelijk in het derivatendebacle dat de woningcorporatie jaren terug bijna de kop kostte. Het gaat mogelijk om een claim van meer dan 100 miljoen euro.

Huizen krijgen in 2021 funderingslabel

Huizen krijgen in 2021 funderingslabel

DEN HAAG - Panden krijgen vanaf volgend jaar een funderingslabel wanneer ze getaxeerd worden, zo blijkt onderzoek van het televisieprogramma De Monitor. Zo’n 250.000 huizen zullen een hoog risicolabel krijgen. Vooral voor eigenaren die zich niet bewust zijn van hun funderingssituatie kan dat onverwacht in de papieren lopen. Vanaf vandaag kunnen huiseigenaren hun label inzien.

 

Onze partners

  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • JET BIK Projecten
Sluit deze advertentie