Archidat BouwNieuws - ?url=https: - - happynewyear.wiki -
Javascript is uitgeschakeld

Laatste nieuws

CDA en D66: snel investeren in woningen en verbinding Almere

CDA en D66: snel investeren in woningen en verbinding Almere

DEN HAAG - Coalitiepartijen CDA en D66 pleiten voor forse investeringen in woningbouw en infrastructuur in Almere. Er moeten snel tienduizenden woningen komen in Almere Pampus en een brug of tunnel om het gebied beter te verbinden met Amsterdam.

Ook subsidie voor technieken die CO2-uitstoot verminderen

Ook subsidie voor technieken die CO2-uitstoot verminderen

DEN HAAG - Het kabinet trekt 5 miljard euro uit aan subsidie voor duurzaamheid. Deze subsidieregeling was in het verleden alleen voor hernieuwbare energieën zoals wind en zonne-energie, maar deze subsidieronde kan ook gebruikt worden voor technologieën die de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) verminderen. Dat schrijft minister Eric Wiebes (Klimaat) aan de Kamer.

'Komende jaren meer flexibele woningen in Nederland'

DEN HAAG - De komende jaren zullen in Nederland meer flexibele woningen worden gebouwd. Dat is de verwachting van Aedes, de koepelorganisatie voor woningcorporaties, na een rondgang langs 86 corporaties. Met name gescheiden mensen, starters, studenten en spoedzoekers zullen daarvan gaan profiteren.

'Eigenaar appartement krijgt nog vaak te hoge WOZ-aanslag'

BOXMEER - Veel eigenaren van appartementen ontvangen een te hoge WOZ-aanslag van hun gemeente, waarschuwt Previcus Vastgoed. Volgens de taxatiespecialist nemen naar schatting negen van de tien gemeenten nog steeds ten onrechte de reserve uit het onderhoudspotje van de vereniging van eigenaren (VVE) mee bij de waardepaling van woningen.

'PFAS-problemen zorgen nog steeds voor hoofdpijn in bouwsector'

ZOETERMEER - De PFAS-problemen in de bouwsector zijn nog steeds niet voorbij. Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland kampen veel bedrijven nog altijd met hinder en extra kosten bij het verplaatsen van grond. Daarnaast loopt het aantal nieuwe infraprojecten enorm terug en veroorzaakt het uitblijven van een norm voor gebruik van grond bij oppervlaktewater nog steeds problemen.

Topman Van Wingerden weg bij BAM

Topman Van Wingerden weg bij BAM

BUNNIK - Topman Rob van Wingerden van bouwer BAM vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn medio april. Zijn vertrek komt onverwacht. Volgens de bouwer is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Van Wingerden gaf eerder aan daarvoor wel beschikbaar te zijn. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger.

 

Onze partners

  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
Sluit deze advertentie