Archidat BouwNieuws - bouwdetails
Javascript is uitgeschakeld

Bouwdetails

De bouwkundige detaillering bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit en uitstraling van een gebouw. De kwaliteit van een project wordt immers voor een groot deel bepaald door de toegepaste producten en de detailleringen die als basis dienen voor de verwerking.

Dat klinkt heel logisch, maar het uitwerken of raadplegen van deze details is vaak een stuk moeilijker. Waar vind je de juiste details die ook nog eens in de praktijk uitvoerbaar zijn? Of, hoe weet je dat de detaillering voldoet aan de actuele eisen en voorschriften?

Om de ontwerpende, voorschrijvende, uitvoerende en controlerende partijen in de bouw te voorzien van de juiste informatie hebben wij een serie bouwdetails ontwikkeld, die zijn toegesneden op de meest voorkomende gebouwtypes en bouwmethodieken.

Een goed alternatief voor de (niet meer onderhouden) SBR details
Tot een aantal jaar geleden maakte veel professionals en studenten gebruik van de SBR referentiedetails via SBRCurnet. Sinds 2017 bestaat deze organisatie niet meer en worden de SBR details niet meer onderhouden.

Archidat Bouwformatie maakt al jaren bouwdetails voor de bouwsector. Hiervoor beschikken wij over een ervaren team van bouwkundigen en ingenieurs die nauw samenwerken met de technische specialisten van vooraanstaande producenten en toeleveranciers van bouwmaterialen en -producten. Producenten en toeleveranciers beschikken immers over veel kennis en ervaring op het gebied van materialen en detaillering.

Zij weten als geen ander hoe hun producten toegepast dienen te worden. Wij maken dan ook onderscheid tussen algemeen toepasbare Archidat bouw- en referentiedetails die als onderlegger kunnen worden gebruikt in de ontwerpfase en de meer specifieke leverancierdetails die kunnen worden toegepast binnen bestek- en werkfase. Hierdoor biedt Archidat Bouwformatie met Bouwdetails Online een prima alternatief voor de SBR details.

De leveranciersdetails zijn met een gratis lidmaatschap te raadplegen en te downloaden. Voor het raadplegen en downloaden van de Archidat details dient een aanvullend lidmaatschap te worden afgesloten welke u terug kunt vinden in onze webwinkel.

Nieuws Architectuur Bouwtechniek Bouwdetails Bouwkosten Evenementen

 

Onze partners

  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie