Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - aedes-en-veh-blij-met-prioriteit-woningmarkt
Javascript is uitgeschakeld

Aedes en VEH blij met prioriteit woningmarkt

Geplaatst: 18-09-2019
Aedes en VEH blij met prioriteit woningmarkt

DEN HAAG - "Eindelijk ziet het kabinet in dat de verhuurdersheffing rampzalig is geweest voor de woningbouw. Dit is een kantelpunt in het kabinetsbeleid van de afgelopen jaren, Dat is positief, maar er is meer nodig. En snel: de wooncrisis is nu.

Verlaag de belastingen voor woningcorporaties, zorg voor bouwlocaties en maak het mogelijk dat corporaties middenhuurwoningen kunnen bouwen", zegt Aedes, de vereniging van woningcorporaties in een reactie op de kabinetsplannen.

Het kabinet trekt de komende tien jaar 100 miljoen euro per jaar uit voor woningbouw. "Maar de totale belastingen voor corporaties rijzen de komende jaren de pan uit. Daarvan zijn huurders en woningzoekenden de dupe. Dat geld moet naar nieuwbouw, naar verduurzaming en naar leefbare wijken", aldus Marnix Norder, voorzitter van Aedes.

Vereniging Eigen Huis (VEH) is van mening dat alleen een grote zak geld van het kabinet niet voldoende is om met kracht de woningmarktproblemen op te lossen. Daarvoor is het volgens VEH ook nodig dat minister Ollongren ook de bevoegdheid en het instrumentarium krijgt om nieuwbouw bij provincies en gemeenten af te dwingen.

De vereniging vindt het hard nodig dat het kabinet kijkt naar mogelijkheden om de positie van starters te versterken, door ze vrij te stellen van overdrachtsbelasting en beleggers meer te laten betalen.

Het kabinet wil prioriteit geven aan woningbouw en starters op de woningmarkt. Wat dat oplevert zal echter pas blijken bij de uitwerking. Effectieve maatregelen zijn hard nodig, want intussen loopt het woningtekort net zo hard op als de huizenprijzen, aldus VEH.

Overig Bouwnieuws

Woningsector schreeuwt om stikstofdrempel 17-10-2019
Renovatie Binnenhof jaar uitgesteld 17-10-2019
Vaker woningbrand door accu of batterij 17-10-2019
Bouwend Nederland: Snel drempelwaarde bouwprojecten invoeren 16-10-2019
Rotterdam gaat maximum bouwhoogte centrum verhogen 16-10-2019
Meer meldingen 'woonfraude' in Amsterdam 16-10-2019
Burgercollectief start bouw windmolenpark 16-10-2019
'BAM past wurgcontracten ZZP-ers aan' 15-10-2019
'Prijs energielabel A geschat op 22.000 euro' 15-10-2019
Centrale bank grijpt in op woningmarkt 15-10-2019
 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie