Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - baarn-stemt-niet-over-paleis-soestdijk
Javascript is uitgeschakeld

Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk

Geplaatst: 18-04-2019
Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk

BAARN - De gemeenteraad in Baarn heeft woensdagavond een beslissing over de plannen voor Paleis Soestdijk uitgesteld. De gemeenteraad zit in zijn maag met de herontwikkeling van het voormalige landgoed van de koninklijke familie en het woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard.

Onderzoeken naar het effect op de natuur die de nieuwe eigenaar wil doen, zijn niet gereed of zelfs nog niet begonnen. De raad zegt hierdoor niet of niet volledig te kunnen overzien wat de gevolgen zijn van de beslissingen die de raad woensdag anders had genomen. Het is nog niet duidelijk of de herontwikkeling nu vertraging gaat oplopen. Wethouder Erwin Jansma van Ruimtelijke Ordening wil door, maar noemt het goed dat ,,de tongen zijn losgemaakt'' in Baarn.

De raad moet eerst beslissen over een aantal randvoorwaarden voordat de bestemmingsplannen kunnen worden uitgewerkt, maar is kritisch over de plannen voor het landgoed. De nieuwe eigenaar, de MeyerBergman Erfgoed Groep, zou te veel nieuwe woningen willen bouwen en er zou te veel natuur verloren gaan. Ook ziet de raad een apart hotel met 120 kamers tegenover het paleis niet zitten.

Vorige week sprak de politiek tijdens een debat al van ,,luchtkastelen die Made by Holland'' Baarn voorhoudt en van ,,Rupsje Nooitgenoeg''. De eigenaar heeft het oorspronkelijke plan, waarmee ze het landgoed in handen kreeg en waarmee de raad ook kon instemmen, sinds de gunning aangepast. De impact is inmiddels fors toegenomen, vinden de partijen. Zij zijn bang dat Baarn in de plannen wordt meegezogen zonder dat de gemeenteraad zorgvuldige afwegingen kan maken.

Overig Bouwnieuws

Noord-Zuidlijn is Beste Gebouw van het Jaar 2019 21-05-2019
Doorsnee huizenprijs blijft boven de 3 ton 21-05-2019
35 miljoen euro voor 'iconische monumenten' 21-05-2019
Project Zuidasdok Amsterdam duurder en later 17-05-2019
Transporttarieven gas kunnen stevig omhoog 17-05-2019
Betalingsproblemen hypotheken verder omlaag 17-05-2019
Aantal omgebouwde kantoren bijna gehalveerd 17-05-2019
Vier bedrijven knokken om windpark Noordzee 17-05-2019
Rekenkamer: energierekening onnodig hoog 17-05-2019
VolkerWessels schrijft weer af op sluizenklus 16-05-2019
 

Onze partners

  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
Sluit deze advertentie