Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - baarn-stemt-niet-over-paleis-soestdijk
Javascript is uitgeschakeld

Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk

Geplaatst: 18-04-2019
Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk

BAARN - De gemeenteraad in Baarn heeft woensdagavond een beslissing over de plannen voor Paleis Soestdijk uitgesteld. De gemeenteraad zit in zijn maag met de herontwikkeling van het voormalige landgoed van de koninklijke familie en het woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard.

Onderzoeken naar het effect op de natuur die de nieuwe eigenaar wil doen, zijn niet gereed of zelfs nog niet begonnen. De raad zegt hierdoor niet of niet volledig te kunnen overzien wat de gevolgen zijn van de beslissingen die de raad woensdag anders had genomen. Het is nog niet duidelijk of de herontwikkeling nu vertraging gaat oplopen. Wethouder Erwin Jansma van Ruimtelijke Ordening wil door, maar noemt het goed dat ,,de tongen zijn losgemaakt'' in Baarn.

De raad moet eerst beslissen over een aantal randvoorwaarden voordat de bestemmingsplannen kunnen worden uitgewerkt, maar is kritisch over de plannen voor het landgoed. De nieuwe eigenaar, de MeyerBergman Erfgoed Groep, zou te veel nieuwe woningen willen bouwen en er zou te veel natuur verloren gaan. Ook ziet de raad een apart hotel met 120 kamers tegenover het paleis niet zitten.

Vorige week sprak de politiek tijdens een debat al van ,,luchtkastelen die Made by Holland'' Baarn voorhoudt en van ,,Rupsje Nooitgenoeg''. De eigenaar heeft het oorspronkelijke plan, waarmee ze het landgoed in handen kreeg en waarmee de raad ook kon instemmen, sinds de gunning aangepast. De impact is inmiddels fors toegenomen, vinden de partijen. Zij zijn bang dat Baarn in de plannen wordt meegezogen zonder dat de gemeenteraad zorgvuldige afwegingen kan maken.

Overig Bouwnieuws

Groter onderzoek OVV naar dak AZ-stadion 20-08-2019
84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen 19-08-2019
Ramen in gebouw ministerie aan Rijnstraat springen kapot 19-08-2019
Drie kandidaten voor aanpak Boijmans 19-08-2019
Geen nieuwbouw Roermond om stikstofuitspraak 19-08-2019
Corporaties domineren huursector grote steden 19-08-2019
Dakconstructie AZ-stadion te licht door bezuiniging 19-08-2019
Bereikbaarheid Archidat Bouwformatie tijdens bouwvak 05-08-2019
Aanvullend onderzoek onderhoud monument Dam 23-07-2019
Bijna helft bouwbedrijven werkt bouwvak door 22-07-2019
 

Onze partners

  • Dycore
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
Sluit deze advertentie