Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - bam-bouwt-groene-parkeergarage-in-leidsche-rijn
Javascript is uitgeschakeld

BAM bouwt ‘groene’ parkeergarage in Leidsche Rijn

Geplaatst: 11-06-2019
BAM bouwt ‘groene’ parkeergarage in Leidsche Rijn

UTRECHT - BAM Bouw en Techniek is geselecteerd om in opdracht van Gemeente Utrecht een grootschalig parkeergebouw te realiseren aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw met een vloeroppervlak van circa 20.500 m2 zal plaats bieden aan 620 voertuigen waarvan 50 voor de P+R.

De parkeergarage en P+R’ – ontworpen door Zecc Architecten – wordt gerealiseerd naast de verkeerstunnel van de A2, in de nabijheid van het trein- en busstation Utrecht Leidsche Rijn. Vanaf de P+R is het eenvoudig overstappen op het OV-netwerk. Het gebouw krijgt drie entrees voor auto’s en wordt vanuit verschillende kanten benaderbaar. De gevel aan het Berlijnplein bevat een hoge plint voor horeca of retail. Totaal kent het gebouw 8 parkeerlagen met grote kolomvrije vloervelden.

BAM start in augustus met de uitvoering van haar opdracht en de oplevering van het gebouw staat gepland in het najaar van 2020.

Duurzaamheid
De te bouwen parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum zal gebouwd worden met duurzame materialen. Op de bovenste verdieping wordt geparkeerd onder een grote ‘pergola’ van zonnepanelen waarmee elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Het dak krijgt langs de randen een groene berm met in de hoek een vogel (de Snip) van ongeveer 3 meter hoog. Het kunstwerk wordt gemaakt door kunstenaars Pietertje van Splunter en Zeger Reyers.

Flexibiliteit
Mocht er meer parkeerruimte nodig zal zijn, dan is het mogelijk om de parkeergarage met maximaal twee bouwlagen (180 voertuigen) uit te breiden. In de toekomst is het zelfs denkbaar dat het gebouw kan worden getransformeerd tot een andere functie.
BAM Bouw en Techniek – Regio Midden is verantwoordelijk voor de integrale – zowel bouwkundig als installatietechnisch – realisatie van het parkeergebouw.

Overig Bouwnieuws

Groter onderzoek OVV naar dak AZ-stadion 20-08-2019
84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen 19-08-2019
Ramen in gebouw ministerie aan Rijnstraat springen kapot 19-08-2019
Drie kandidaten voor aanpak Boijmans 19-08-2019
Geen nieuwbouw Roermond om stikstofuitspraak 19-08-2019
Corporaties domineren huursector grote steden 19-08-2019
Dakconstructie AZ-stadion te licht door bezuiniging 19-08-2019
Bereikbaarheid Archidat Bouwformatie tijdens bouwvak 05-08-2019
Aanvullend onderzoek onderhoud monument Dam 23-07-2019
Bijna helft bouwbedrijven werkt bouwvak door 22-07-2019
 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • JET BIK Projecten
  • Blauwplaat
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
Sluit deze advertentie