Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - bam-geselecteerd-voor-de-accelerator
Javascript is uitgeschakeld

BAM geselecteerd voor De Accelerator

Geplaatst: 11-04-2019
BAM geselecteerd voor De Accelerator

UTRECHT - BAM is geselecteerd om in opdracht van Kadans Science Partner een duurzaam multi-tenant gebouw te gaan realiseren in het Utrecht Science Park. Het gebouw (Accelerator) met een vloeroppervlak van ca. 22.000 m2 huisvest diverse huurders binnen de kennisintensieve sector Life Sciences.

Accelerator – ontworpen door architectenbureau cepezed - wordt gerealiseerd aan de Uppsalalaan en krijgt verschillende functies, zoals kantoor- en laboratoriumruimtes, een ondergrondse parkeergarage en een plint met diverse algemene voorzieningen zoals een restaurant en vergadercentrum.

Het gebouw kent een hoge mate van duurzaamheid en flexibiliteit. Door de transparante opzet, grote hoeveelheid daglichttoetreding en een groen atrium ontstaat een gezonde en inspirerende werkomgeving. BAM start in april met haar opdracht en levert het gebouw eind januari 2022 op.

Duurzaamheid
Het Team, bestaande uit Kadans Science Partner, cepezed, Deerns, BAM Advies & Engineering en BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten heeft de ontwikkeling, het ontwerp, realisatie en exploitatie van het project uitgewerkt met als uitgangspunt het creëren van een gezonde en inspirerende werkomgeving voor de gebruikers.

Daarbij is de ambitie uitgesproken om met het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van dit state-of-the-art laboratorium- en kantoorgebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat te behalen.

Daarmee ligt het project in lijn met de doelstelling van Kadans om duurzame gebouwen aan haar vastgoedportefeuille toe te voegen.

BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten is binnen het team verantwoordelijk voor de engineering en integrale – zowel bouwkundig als installatietechnisch – realisatie van het gebouw. BAM Advies & Engineering is als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de constructieve uitwerking van De Accelerator.

Overig Bouwnieuws

Ook Bouwsector 30 oktober naar Malieveld 22-10-2019
GGD: gezondheidsrisico's door verduurzaming 22-10-2019
College helpt Feyenoord City stap verder 21-10-2019
Klimaatbestendig wonen is voor meeste Nederlanders puzzel 21-10-2019
Renovatie Binnenhof mogelijk nog langer vertraagd 21-10-2019
Miljoeneninjectie voor hyperloopbedrijf Hardt 21-10-2019
Meer huizen verkocht in september 21-10-2019
'Centrum Veilig Wonen kwam afspraken niet na' 21-10-2019
Woningsector schreeuwt om stikstofdrempel 17-10-2019
Renovatie Binnenhof jaar uitgesteld 17-10-2019
 

Onze partners

  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
Sluit deze advertentie