Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - bouwbeurs-2019-tijd-om-de-krachten-te-bundelen
Javascript is uitgeschakeld

BouwBeurs 2019: ‘Tijd om de krachten te bundelen’

Geplaatst: 11-07-2018
BouwBeurs 2019: ‘Tijd om de krachten te bundelen’
Stand Archidat Bouwformatie tijdens BouwBeurs 2017

UTRECHT - De markt is booming. De bouw floreert. De dynamiek in de sector wordt bepaald door een groot aantal maatschappelijke issues. Meer dan ooit hebben partijen elkaar nodig. BouwBeurs speelt hierop in met het thema 'Tijd om de krachten te bundelen'. De beurs wordt van 4 tot en met 8 februari 2019 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Marian Verheij, onlangs aangetreden als de nieuwe Brand manager van BouwBeurs: "In een hoog tempo verandert de markt onder invloed van complexe vraagstukken. Denk aan een gasloos Nederland, maar ook aan grote woningtekorten. Dit vraagt nieuwe antwoorden en nieuwe vormen van samenwerking. De complexiteit is zo groot dat bundeling van krachten hard nodig is. Dat vertalen we op de BouwBeurs."

Inspelen op complexe ontwikkelingen
Daarom wordt veel aandacht besteed aan de digitalisering van het bouwproces, renovatie, energietransitie / energie neutraal bouwen, circulair bouwen en personeel & veiligheid.

Marian Verheij: "In al deze thema's speelt de bouw een cruciale rol. Er gebeurt zo enorm veel, BouwBeurs is de exponent van die ontwikkelingen. We brengen ze in beeld en clusteren ze. Op verschillende manieren komen ze straks terug op de beursvloer. Hierbij wordt vooral gelet op het zelf zien, doen en ervaren. Bijvoorbeeld op een van de vakpleinen."

"De marktdynamiek zien we ook terug in de grote belangstelling om aan de beurs deel te nemen", gaat Marian Verheij verder. "We hebben veel aanmeldingen. We zien dat bedrijven die eerder afhaakten aangeven weer van de partij te willen zijn. We zien dit als een compliment, met onze invalshoek raken we een gevoelige snaar. Men wil erbij zijn."

Activiteiten
Kennismaken met en het uitproberen van nieuwe producten is de belangrijkste reden voor beursbezoek. Binnen het expositieprogramma wordt hieraan extra aandacht besteed. Daarnaast kent de beurs een groot aantal extra activiteiten.

Naast nieuwe activiteiten zoals het Nieuws Café met continu interviews over actuele ontwikkelingen, kan de bezoeker ook rekenen op een aantal activiteiten in de categorie 'Wegens succes geprolongeerd'. Voorbeelden hiervan zijn: het Gala van de Nederlandse Bouw, De Nederlandse Bouwprijs en uiteraard het BouwBeurs Café. Marian Verheij: "Inmiddels is dit Café een begrip, het maakt het beursbezoek compleet. Naast leerzaam mag het beursbezoek ook gezellig en leuk zijn."

Archidat Bouwformatie op BouwBeurs 2019
Ook Archidat Bouwformatie is er in 2019 weer bij. In 2017 was de BouwBeurs voor Archidat Bouwformatie een groot succes, toen de stand van Archidat Bouwformatie veruit de meeste bezoekers trok met de BouwdetailWijzer Duurzaam Energiezuinig Bouwen.

Tijdens BouwBeurs 2019 zal een nieuwe versie van de BouwdetailWijzer uitgebracht worden. Houd de website en nieuwsbrief van Archidat Bouwformatie in de gaten voor nieuws over deze nieuwe editie.

Overig Bouwnieuws

Ieren stappen uit Gamma en Karwei 18-07-2018
Blankenburgverbinding mag worden aangelegd 18-07-2018
Hogere prijzen kleuren cijfers AkzoNobel 18-07-2018
Amsterdamse aanpak woonfraude lijkt te werken 18-07-2018
Celstraffen voor verdachten zwendel Vestia 17-07-2018
Holland boven Amsterdam komt met bod versnelde woningbouw 17-07-2018
Amsterdam vraagt hulp VN om woningmarkt 17-07-2018
Grote Haagse fietsenstalling later klaar 16-07-2018
De Noord-Zuidlijn is klaar voor de start 16-07-2018
Overheid en bouwketen moeten voortouw nemen in circulair bouwen 13-07-2018
 

Hein de Kort

Onze partners

  • De Groot Vroomshoop
  • Deceuninck Kunststof
  • Marmerindustrie Heel
  • Tarkett
  • Techcomlight
  • BASF Nederland
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie