Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - bouwkosten-online-update-juli-hellende-daken
Javascript is uitgeschakeld

Bouwkosten Online update juli: Hellende daken

Geplaatst: 16-07-2019
Bouwkosten Online update juli: Hellende daken

VLIEGKAMP VALKENBURG - De juli update van Bouwkosten Online staat in het teken van hellende daken. De verschillende soorten daksystemen zijn onderzocht en waar nodig aangepast en/of aangevuld. Daarbij is ook gekeken naar de isolatiewaarde, materiaalkosten, normering en verwerking.

Type daksystemen
Onder hellende daken worden de verschillende soorten (prefab) hellende dakelementen verstaan die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Archidat heeft een inventarisatie gemaakt van zowel nieuwe producten als verbeteringen van het huidige aanbod. Hierdoor is inzicht verkregen in het complete aanbod aan daksystemen, waaronder verschillende dakoplossingen, te denken aan enkel- en dubbelschalige elementen, sandwichpanelen, getoogde elementen, elementen t.b.v. sporenkap en scharnierkappen.

Enkelschalig of dubbelschalig
De meest toegepaste dakelementen zijn de enkelschalige en dubbelschalige elementen. Het verschil is dat de eerstgenoemde dakelementen slechts aan een zijde zijn voorzien van plaatmateriaal terwijl bij de dubbelschalige dakelementen aan beide zijden plaatmateriaal is aangebracht. De dubbelschalige dakelementen zijn een stuk stijver en zijn daardoor geschikt voor grotere overspanningen.

Sandwichpaneel
Het sandwichpaneel is een product dat is afgeleid van het dubbelschalige dakelement. Het sandwichpaneel is voorzien van tengels en soms zelfs compleet afgewerkt. Het sandwichpaneel is daarmee een completer dakpakket waarmee extra tijd bespaart kan worden op de bouwplaats.

Scharnierkap
De scharnierkap wordt volledig in de fabriek gefabriceerd en vervolgens op de bouwplaats afgeleverd. Deze elementen worden met sparingen en al geleverd en doormiddel van een scharnier in de nok opengeklapt. Scharnierkappen worden vooral toegepast bij grotere woningbouwprojecten met een seriematig karakter.

Renovatie
Verschillende renovatie oplossingen zijn toegevoegd aan de bibliotheek Onderhoud & renovatie, waaronder het renovatie dakelementen van EPS, PIR en vlaswol voor op het bestaande dakbeschot.

Nieuwe bouwdelen nu beschikbaar
De bovengenoemde bouwdelen zijn nu beschikbaar binnen de bibliotheken Woningbouw, Verbouw, Utiliteitsbouw en Onderhoud & Renovatie, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende isolatiematerialen EPS, PIR, minerale wol, vlaswol, resol en hybride isolatie.

Een overzicht van alle bouwdelen hellende daken is hier te vinden:

- Hellende daken in bibliotheek Woningbouw
- Hellende daken in bibliotheek Verbouw
- Hellende daken in bibliotheek Utiliteitsbouw
- Hellende daken in bibliotheek Onderhoud & Renovatie

Overig Bouwnieuws

Groter onderzoek OVV naar dak AZ-stadion 20-08-2019
84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen 19-08-2019
Ramen in gebouw ministerie aan Rijnstraat springen kapot 19-08-2019
Drie kandidaten voor aanpak Boijmans 19-08-2019
Geen nieuwbouw Roermond om stikstofuitspraak 19-08-2019
Corporaties domineren huursector grote steden 19-08-2019
Dakconstructie AZ-stadion te licht door bezuiniging 19-08-2019
Bereikbaarheid Archidat Bouwformatie tijdens bouwvak 05-08-2019
Aanvullend onderzoek onderhoud monument Dam 23-07-2019
Bijna helft bouwbedrijven werkt bouwvak door 22-07-2019
 

Onze partners

  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • Köster afdichtingssystemen
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
Sluit deze advertentie