Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - bouwkosten-online-update-juli-hellende-daken
Javascript is uitgeschakeld

Bouwkosten Online update Q2: Hellende daken

Geplaatst: 16-07-2019
Bouwkosten Online update Q2: Hellende daken

VLIEGKAMP VALKENBURG - De Q2 update van Bouwkosten Online staat in het teken van hellende daken. De verschillende soorten daksystemen zijn onderzocht en waar nodig aangepast en/of aangevuld. Daarbij is ook gekeken naar de isolatiewaarde, materiaalkosten, normering en verwerking.

Type daksystemen
Onder hellende daken worden de verschillende soorten (prefab) hellende dakelementen verstaan die beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Archidat heeft een inventarisatie gemaakt van zowel nieuwe producten als verbeteringen van het huidige aanbod. Hierdoor is inzicht verkregen in het complete aanbod aan daksystemen, waaronder verschillende dakoplossingen, te denken aan enkel- en dubbelschalige elementen, sandwichpanelen, getoogde elementen, elementen t.b.v. sporenkap en scharnierkappen.

Enkelschalig of dubbelschalig
De meest toegepaste dakelementen zijn de enkelschalige en dubbelschalige elementen. Het verschil is dat de eerstgenoemde dakelementen slechts aan een zijde zijn voorzien van plaatmateriaal terwijl bij de dubbelschalige dakelementen aan beide zijden plaatmateriaal is aangebracht. De dubbelschalige dakelementen zijn een stuk stijver en zijn daardoor geschikt voor grotere overspanningen.

Sandwichpaneel
Het sandwichpaneel is een product dat is afgeleid van het dubbelschalige dakelement. Het sandwichpaneel is voorzien van tengels en soms zelfs compleet afgewerkt. Het sandwichpaneel is daarmee een completer dakpakket waarmee extra tijd bespaart kan worden op de bouwplaats.

Scharnierkap
De scharnierkap wordt volledig in de fabriek gefabriceerd en vervolgens op de bouwplaats afgeleverd. Deze elementen worden met sparingen en al geleverd en doormiddel van een scharnier in de nok opengeklapt. Scharnierkappen worden vooral toegepast bij grotere woningbouwprojecten met een seriematig karakter.

Renovatie
Verschillende renovatie oplossingen zijn toegevoegd aan de bibliotheek Onderhoud & renovatie, waaronder het renovatie dakelementen van EPS, PIR en vlaswol voor op het bestaande dakbeschot.

Nieuwe bouwdelen nu beschikbaar
De bovengenoemde bouwdelen zijn nu beschikbaar binnen de bibliotheken Woningbouw, Verbouw, Utiliteitsbouw en Onderhoud & Renovatie, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende isolatiematerialen EPS, PIR, minerale wol, vlaswol, resol en hybride isolatie.

Een overzicht van alle bouwdelen hellende daken is hier te vinden:

- Hellende daken in bibliotheek Woningbouw
- Hellende daken in bibliotheek Verbouw
- Hellende daken in bibliotheek Utiliteitsbouw
- Hellende daken in bibliotheek Onderhoud & Renovatie

Overig Bouwnieuws

Deel senaat wil meer tijd voor stikstofwet 09-12-2019
Cementfabriek ENCI in Maastricht sluit deuren 09-12-2019
Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start 09-12-2019
Verkenning circulaire potentie gevelbouw van start 09-12-2019
Vijftien procent bouw heeft last van stikstof of PFAS problematiek 09-12-2019
Aanleg zonnedaken stokt door stijgende premies 09-12-2019
Landelijke stikstofdrempel 'onwaarschijnlijk' 05-12-2019
Stikstofwet door Kamer zonder linkse steun 05-12-2019
Recordgroei bouwsector ondanks stikstof en PFAS 05-12-2019
'Recordjaar voor beleggingen in woningen' 04-12-2019
 

Onze partners

  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • DigiOffice
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
Sluit deze advertentie