De jonge bouw 4000 huizen feyenoord city versneld doorzetten
Javascript is uitgeschakeld

De Jonge: bouw 4000 huizen Feyenoord City versneld doorzetten

Geplaatst: 17-05-2022
De Jonge: bouw 4000 huizen Feyenoord City versneld doorzetten

ROTTERDAM - Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hoopt dat Rotterdam de bouw van een kleine 4000 huizen en een aantal andere voorzieningen van het project Feyenoord City, ook wel bekend als Feijenoord XL, versneld gaat doorzetten.

Het nieuwe voetbalstadion dat centraal stond in de plannen zal er voorlopig niet komen, maar dit mag volgens De Jonge geen belemmering vormen voor het project. Dit zei de bewindsman tijdens een symposium van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Rotterdam.

De Jonge vindt het "doodzonde" dat het nieuwe stadion nu niet doorgaat. "Hopelijk kan dat in de nabije toekomst alsnog. Ik begrijp dat er nog ruimte blijft om het stadion in een later stadium alsnog toe te voegen. Ik weet zeker dat het op een zeker moment een keer goedkomt."

"Gedurfde investeringen en mensen met visie maken de stad," zei de minister over de bouwplannen uit het verleden die Rotterdam op de kaart hebben gezet. "De balans in de stad herstellen tussen bouw van woningen in meerdere segmenten, daar kan Feijenoord XL een geweldige toevoeging in zijn. Betaalbare woningen zijn daarin essentieel."

De Rotterdamse voetbalclub maakte vorige maand bekend af te zien van de bouw van een nieuw stadion. Ook twee plannen om het huidige stadion drastisch te verbouwen zijn voorlopig van de baan. Rotterdam liet bij monde van wethouder Arjan van Gils (Grote Projecten) weten het besluit te betreuren.

Rotterdam wil samen met de stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas bekijken wat het besluit van Feyenoord betekent voor de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City. Die plannen omvatten naast een nieuw stadion ook duizenden woningen en voorzieningen in Rotterdam-Zuid. Dat besluit wordt waarschijnlijk pas genomen door de nieuwe gemeenteraad. Momenteel vinden de collegeonderhandelingen plaats.

Een van de blikvangers van de gebiedsontwikkeling moet de overkluizing worden van het bestaande rangeerterrein en treinstation naast de Kuip. Dat moet zorgen voor een verbinding tussen de nieuwe en bestaande huizen, voor meer ruimte voor groen en voor een nieuw toonaangevend treinstation voor Rotterdam-Zuid.

Overig Bouwnieuws

Werkgeversverenigingen aan kabinet: pas de stikstofregels aan 27-03-2023
Kabinet wil sneller en meer klimaatbestendig laten bouwen 23-03-2023
Steden willen extra maatregelen zodat woningbouw kan doorgaan 23-03-2023
Veel valgevaar bij controle 200 bouwplaatsen 23-03-2023
Boer zoekt koper, maar interesse valt tegen 23-03-2023
Vrees voor groei files door stikstofbeleid 23-03-2023
Hornbach blijft groeien en heeft kwart marktaandeel 23-03-2023
Klimaatvragen stuwen omzet Royal HaskoningDHV 23-03-2023
Minister gaat nadenken over invoering 'tochtkorting' huizen 23-03-2023
SP en VVD willen sjoemelaars met energielabels hard aanpakken 22-03-2023
 

Onze partners

  • Hakron
  • Halfen
  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
Sluit deze advertentie