De nieuwe stad geeft de paviljoens een derde leven
Javascript is uitgeschakeld

De Nieuwe Stad geeft De Paviljoens een derde leven

Geplaatst: 01-09-2014
De Nieuwe Stad geeft De Paviljoens een derde leven
Beeld: De Nieuwe Stad

Terwijl de laatste bewoners hun intrek nemen in de voormalige Prodentfabriek gaan belegger Schipper Bosch en de gemeente Amersfoort verder met de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot De Nieuwe Stad. Aan de rand van het nieuwe stadspark, dat nu nog een parkeerterrein is, komt een monumentaal iconisch gebouw: De Paviljoens. In dit bijzondere gebouw werd in 1992 in het Duitse Kassel de kunsttentoonstelling Documenta IX gehouden en tot 2013 exposeerde er in Almere wereldberoemde kunstenaars. Nu komt het naar Amersfoort.

Vanuit Almere worden De Paviljoens verhuisd naar De Nieuwe Stad. In Almere is gestart met de ontmanteling van het gebouw en aan het einde van het jaar zullen De Paviljoens aan hun derde leven beginnen als De Nieuwe Stad Paviljoens. Met de komst van De Paviljoens wordt kwaliteit en verbondenheid toegevoegd aan De Nieuwe Stad. De Paviljoens staan voor een grote variatie aan architectuur, materiaalkeuze en kwaliteit. Parallel aan de ontwikkeling van De Nieuwe Stad gaan we in De Nieuwe Stad Paviljoens experimenteren met cultuur en ondernemerschap. Het wordt een plek waar talentontwikkeling centraal staat.

Vieren van de toekomst
Met trots vieren wij op woensdag 24 september van 11.30 tot 12.30 uur de komst van De Paviljoens naar De Nieuwe Stad. Graag nodigen wij je uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst delen wij onze plannen met de wereld en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Bovendien kun je de toekomstige plek van De Nieuwe Stad Paviljoens bekijken en een rondleiding krijgen door De Nieuwe Stad.

Over De Nieuwe Stad
Sinds mei 2013 zijn belegger Schipper Bosch, de gemeente Amersfoort en stedenbouwkundig bureau ZUS bezig met de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot een innovatieve microstad. Onze droom is een plek waar betrokken ondernemers elkaar versterken, waar gebruik boven bezit gaat, waar slimme idee├źn en samenwerkingen ontstaan en waar gezamenlijk van onderop een microstad wordt gebouwd. Kijk voor meer informatie op denieuwestad.nl.

Over De Paviljoens
De Paviljoens zijn in opdracht van gerenommeerd kunstcurator Jan Hoet ontworpen door de architecten Robbrecht en Daem. In 1992 diende het gebouw honderd dagen als tentoonstellingsruimte tijdens de wereldberoemde kunsttentoonstelling Documenta IX in Kassel (Duitsland). In 1994 heeft de gemeente Almere De Paviljoens in gebruik genomen als gemeentelijke kunstinstelling: Museum De Paviljoens. Het museum sloot in juli 2013 haar deuren.

Bron: De Nieuwe Stad

Overig Bouwnieuws

Silhouette torenspits Notre-Dame weer zichtbaar 30-11-2023
Oplossing voor verontreinigd water Katwijk 30-11-2023
Meer plastic uit afval nodig voor verduurzaming 30-11-2023
Nijmegen ontwikkelen westkant van stationsgebied 29-11-2023
Vleermuis geen obstakel voor bouw justitieel complex 29-11-2023
Miljoenen voor onderzoek naar duurzame oplossing PFAS 29-11-2023
400 aanmeldingen voor piekbelastersregeling stikstof 29-11-2023
Overijssel neemt regie in energiebeleid 28-11-2023
ABN AMRO: verwerk klimaatrisico's in de huizenprijs 28-11-2023
Gemeente Amsterdam wil nu echt schimmelvrije huizen 28-11-2023
 

Onze partners

  • MEDITE SMARTPLY
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Nederland
  • Kingspan Insulation
Sluit deze advertentie