Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - deel-senaat-wil-meer-tijd-voor-stikstofwet
Javascript is uitgeschakeld

Deel senaat wil meer tijd voor stikstofwet

Geplaatst: 09-12-2019
Deel senaat wil meer tijd voor stikstofwet

DEN HAAG - Een deel van de Eerste Kamer zegt meer tijd nodig te hebben om zich goed te kunnen buigen over de spoedwet van het kabinet over het stikstofprobleem. Ingewijden bevestigen na berichtgeving door de NOS dat vooral de oppositie zegt meer tijd nodig te hebben.

De Tweede Kamer stemde donderdag met een nipte meerderheid voor de spoedwet van minister Carola Schouten (Landbouw). Die samenstelling van partijen - de coalitie, SGP, 50Plus, en eenmansfractie Van Haga - vertegenwoordigt een minderheid in de senaat. Het kabinet is dan ook nog op steun van zeker één andere partij in de Eerste Kamer aangewezen.

Bepaalde oppositiepartijen zouden het traject willen vertragen. Als de spoedwet pas in het nieuwe jaar kan worden afgehamerd, "lijdt het kabinet gezichtsverlies".

In de notulen van een overleg van afgelopen dinsdag valt al op te maken dat "enkele fracties" bereid zijn kort na de stemming in de Tweede Kamer te debatteren over de spoedwet. Anderen, voornamelijk oppositiepartijen, willen meer tijd te hebben om zich goed in te lezen.

Schouten benadrukt dat zij de wet graag voor het kerstreces behandeld ziet in de senaat. "Het gaat er om dat we zo snel mogelijk duidelijkheid kunnen geven over de vergunningverlening", aldus de minister. Met name om grote woningbouwprojecten vlot te trekken is dat volgens haar hard nodig. "Anders schuift dat op en de tijd is schaars."

Het maakt Schouten niet uit welke partij haar aan een meerderheid helpt voor het voorstel. "Ik wil graag met allemaal zaken doen want dat betekent dat er dan breed draagvlak is in de Eerste Kamer." De bewindsvrouw wijst er wel op dat een belangrijke wens van de linkse partijen, structureel meer geld voor natuurverbetering, ook bij de coalitiepartijen op steun kan rekenen.

Overig Bouwnieuws

Liander sloot recordaantal zonnepanelen aan op stroomnet 23-01-2020
Bonden blij met advies stoppen flexibilisering arbeidsmarkt 23-01-2020
'Woningaanbod verdampt voor inkomens onder de €55.000' 23-01-2020
FNV: steek geld in duurzame innovaties voor behoud banen bouw 22-01-2020
EIB: 'Bouwsector krimpt en ook in 2021 geen groei' 22-01-2020
Rotterdam zet nieuwe stap om wijken van gas af te halen 21-01-2020
Huren in vrije sector stijgen minder hard 21-01-2020
Verwarmingsbuis barst in Russisch hotel: vijf doden 20-01-2020
Wiebes: investeringsfonds eerder aanjager dan blijver 20-01-2020
Machineverhuurder Boels verhoogt bod op Finse branchegenoot 20-01-2020
 

Onze partners

  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Tarkett
Sluit deze advertentie