Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - deel-senaat-wil-meer-tijd-voor-stikstofwet
Javascript is uitgeschakeld

Deel senaat wil meer tijd voor stikstofwet

Geplaatst: 09-12-2019
Deel senaat wil meer tijd voor stikstofwet

DEN HAAG - Een deel van de Eerste Kamer zegt meer tijd nodig te hebben om zich goed te kunnen buigen over de spoedwet van het kabinet over het stikstofprobleem. Ingewijden bevestigen na berichtgeving door de NOS dat vooral de oppositie zegt meer tijd nodig te hebben.

De Tweede Kamer stemde donderdag met een nipte meerderheid voor de spoedwet van minister Carola Schouten (Landbouw). Die samenstelling van partijen - de coalitie, SGP, 50Plus, en eenmansfractie Van Haga - vertegenwoordigt een minderheid in de senaat. Het kabinet is dan ook nog op steun van zeker één andere partij in de Eerste Kamer aangewezen.

Bepaalde oppositiepartijen zouden het traject willen vertragen. Als de spoedwet pas in het nieuwe jaar kan worden afgehamerd, "lijdt het kabinet gezichtsverlies".

In de notulen van een overleg van afgelopen dinsdag valt al op te maken dat "enkele fracties" bereid zijn kort na de stemming in de Tweede Kamer te debatteren over de spoedwet. Anderen, voornamelijk oppositiepartijen, willen meer tijd te hebben om zich goed in te lezen.

Schouten benadrukt dat zij de wet graag voor het kerstreces behandeld ziet in de senaat. "Het gaat er om dat we zo snel mogelijk duidelijkheid kunnen geven over de vergunningverlening", aldus de minister. Met name om grote woningbouwprojecten vlot te trekken is dat volgens haar hard nodig. "Anders schuift dat op en de tijd is schaars."

Het maakt Schouten niet uit welke partij haar aan een meerderheid helpt voor het voorstel. "Ik wil graag met allemaal zaken doen want dat betekent dat er dan breed draagvlak is in de Eerste Kamer." De bewindsvrouw wijst er wel op dat een belangrijke wens van de linkse partijen, structureel meer geld voor natuurverbetering, ook bij de coalitiepartijen op steun kan rekenen.

Overig Bouwnieuws

Waterschap gaat IJsselmeerdijk in Flevoland aanpakken 24-09-2020
Depot Boijmans Van Beuningen technisch voltooid 24-09-2020
'Ambtenaren schonden integriteitsregels rond granulietstort' 24-09-2020
'Waterschapslasten huishoudens stijgen door oneerlijk stelsel' 24-09-2020
ProRail: forse investeringen nodig in treinknooppunt Eindhoven 23-09-2020
Kamer start voorbereiding parlementaire enquête 'Groningen' 23-09-2020
Steden mogen vakantieverhuurders om vergunning vragen 23-09-2020
Gaskraan Groningen volgend jaar verder dicht dan gedacht 22-09-2020
Belastingdienst komt met campagne voor woningeigenaren 22-09-2020
Delfzijl huisvest eerste recycler van vervuild staal ter wereld 22-09-2020
 

Onze partners

  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
Sluit deze advertentie