Directie de kuip wil nieuwbouw doorzetten
Javascript is uitgeschakeld

Directie De Kuip wil nieuwbouw doorzetten

Geplaatst: 31-05-2022
Directie De Kuip wil nieuwbouw doorzetten

ROTTERDAM - Omdat De Kuip aan het eind van zijn economische levensduur is, wil de leiding van stadion Feijenoord op termijn doorgaan met de plannen voor de bouw van een nieuw stadion. Dat stellen directeur Jan van Merwijk en president-commissaris Pieter van Oord maandag in een brief aan de aandeelhouders van het stadion. De nieuwbouw gaat tegen de wens van voetbalclub Feyenoord in.

De plannen liggen nu stil, maar de bouw van een nieuw stadion op de geplande kavel aan de Nieuwe Maas zou alsnog binnen één tot drie jaar kunnen beginnen, als de economische situatie terugkeert naar normaal. Dat is dan wel met een aangepast, goedkoper bouwplan, en met de voorwaarde dat nog een bedrag 80 miljoen euro op tafel moet komen om het plan rond te krijgen. Het aangepaste plan voldoet volgens het stadion in zijn geheel aan de wensen van de voetbalclub.

Van Merwijk en Van Oord dringen er in de brief op aan om de geplande bouwkavel voorlopig aan te houden voor het mogelijke nieuwe stadion en niet te gebruiken voor nieuwbouw van huizen binnen het plan Feyenoord City.

De stellingname van het stadionbestuur staat haaks op de wensen van voetbalclub Feyenoord, de vaste bespeler van het stadion. De betaaldvoetbalorganisatie wil ook een nieuw stadion maar stelde de plannen voor een nieuw stadion onlangs uit naar de verre toekomst omdat de geschatte bouwkosten, naar schatting meer dan een half miljard, niet op te brengen zijn.

De club denkt nog zeker tot in de jaren 30 in de Kuip te blijven spelen en heeft aangedrongen op het plegen van uitgebreid noodzakelijk onderhoud aan de Kuip. Vanwege de nieuwbouwplannen is de afgelopen jaren nauwelijks onderhoud gepleegd aan de inmiddels 85 jaar oude voetbaltempel op Rotterdam-Zuid.

Het stadion heeft 17,5 miljoen euro geleend van de bank Goldman Sachs voor de plankosten van het nieuwe stadion. Deze lening zal de komende jaren worden afgelost vanuit de inkomstenstroom van het stadion, schrijft de directie.

Overig Bouwnieuws

Sterkste daling aantal verstrekte hypotheken sinds 2018 24-11-2022
Kabinet wil grondwaterpeil verhogen 24-11-2022
Een op drie nieuwe woningen moet voor ouderen worden gebouwd 23-11-2022
Aantal mensen dat wil verhuizen vorig jaar ruim verdubbeld 23-11-2022
'Huiseigenaar wacht financiële klap in 2024' 23-11-2022
10-puntenplan om stikstofvertraging te voorkomen 22-11-2022
Hypotheekverstrekker gaat verhuurders aan puntenstelsel houden 22-11-2022
Huizenprijzen derde maand op rij omlaag 22-11-2022
Gemiddelde overwaarde woning 175.000 euro 22-11-2022
Heijmans en Dura Vermeer aan de slag met knooppunt De Nieuwe Meer 21-11-2022
 

Onze partners

  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
  • PCI Group
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie