Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - groener-vattenfall-laat-merknaam-nuon-los
Javascript is uitgeschakeld

Groener Vattenfall laat merknaam Nuon los

Geplaatst: 09-10-2019
Groener Vattenfall laat merknaam Nuon los

AMSTERDAM - Energiebedrijf Vattenfall laat de merknaam Nuon dinsdag definitief los. Onder dezelfde naam als het Zweedse moederbedrijf wil Vattenfall - Zweeds voor waterval - zijn groene koers meer benadrukken. "Wij investeren komende jaren ruim 3 miljard euro in duurzame projecten in Nederland", zegt operationeel directeur Martijn Hagens van Vattenfall Nederland.

Zo bouwt Vattenfall het "grootste subsidievrije windpark op zee ter wereld" voor de kust van Zuid Holland, en neemt het bedrijf zijn enige kolencentrale in Nederland, Hemweg-8 bij Amsterdam, eind dit jaar uit bedrijf. Vattenfall heeft zich als doel gesteld om "fossielvrij leven" mogelijk te maken binnen één generatie. Dat betekent volgens Hagens onder meer dat bestaande gascentrales over 25 jaar omgebouwd moeten zijn tot bijvoorbeeld waterstofcentrales. "Dat is ook een gascentrale maar die stoot geen CO2 uit."

Voor het zover is moet er nog veel gebeuren. Nog niet alle technische oplossingen zijn al voorhanden. Hagens merkt verder op dat er nog steeds veel maatschappelijke weerstand is tegen vernieuwingen. "Niemand wil een windmolen in zijn achtertuin." Ook kampt de sector met een tekort aan technisch personeel. Bijvoorbeeld voor het installeren van warmtepompen en zonnepanelen bij mensen thuis heeft Vattenfall komende jaren veel extra mankracht nodig.

Vorig jaar maakte Nuon al bekend dat het bedrijf zijn naam geleidelijk zou wijzigen in Vattenfall, waardoor richting klanten tijdelijk met twee logo's naast elkaar werd gewerkt. Inmiddels zou de naam van het moederbedrijf even bekend zijn als Nuon. Het Zweedse Vattenfall is al 10 jaar eigenaar van Nuon. Nuon heeft als merk 25 jaar bestaan.

Met circa 2 miljoen klanten en 4500 medewerkers is Vattenfall een van de grootste energiebedrijven van Nederland. Het concern nam nog niet zo lang geleden het Zeeuwse Delta Energie over en kijkt voortdurend naar kleine overnames, bijvoorbeeld op het vlak van diensten voor elektrisch rijden. Meedingen naar een overname van rivaal Eneco liet Vattenfall evenwel aan zich voorbijgaan. Toezichthouders zouden waarschijnlijk toch niet akkoord gaan, aldus Hagens.

Overig Bouwnieuws

Vier bedrijven beboet voor ondeskundig sloop schuren met asbest 11-08-2020
Weer meer hypotheken afgesloten met NHG 11-08-2020
Waterschap voert groot project grotendeels stikstofvrij uit 11-08-2020
'Haven en woningbouw Rotterdam in problemen door geluidsnormen' 10-08-2020
Gemeenten zetten bij nieuwbouw woonplicht in tegen beleggers 10-08-2020
Hunter Douglas krijgt flinke tik door coronacrisis 06-08-2020
'Meeste hypotheken in één kwartaal verstrekt sinds 2008' 06-08-2020
'Scholen moeten ventilatiesystemen controleren' 06-08-2020
Leiden gaat twee grote sportcomplexen bouwen 05-08-2020
Coronacrisis zorgt voor een verschuiving in de kantorenmarkt 04-08-2020
 

Onze partners

  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
Sluit deze advertentie