Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - grote-investering-in-rotterdamse-sportaccommodaties
Javascript is uitgeschakeld

Grote investering in Rotterdamse sportaccommodaties

Geplaatst: 25-06-2020
Grote investering in Rotterdamse sportaccommodaties

ROTTERDAM - Onder de noemer ‘Rotterdam. Sterker Door.’ gaat Rotterdam de komende 10 jaar fors investeren in het vernieuwen van sportaccommodaties. Voor de korte termijn wordt er bijna 50 miljoen geïnvesteerd om snel aan de slag te kunnen met zes grote projecten.

De voorgestelde investeringen in het vervangings- en renovatieprogramma zijn nodig om ervoor te zorgen dat achterstallig onderhoud van zwembaden, sporthallen, kantines en kleedkamers tot het verleden behoren.

Meteen aan slag
De gemeente gaat meteen aan de slag met een eerste zestal grote projecten. Het gaat om de vervanging van zwembad Overschie, Huis op Zuid (een multifunctioneel gebouwencomplex met daarin een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal), de nieuwe sporthal Stadionpark, Sporthal Schuttersveld, Topsporthal CTO en de vernieuwing van veldsportcomplex Nieuw Terbregge. Onder de noemer ‘Rotterdam. Sterker Door.’ zet de gemeente in op herstel van het maatschappelijk leven en de economie als gevolg van de coronacrisis. Deze investeringen zijn niet alleen goed voor sportend Rotterdam, maar ook een belangrijke impuls voor de bouwsector.

Miljoeneninvestering
Niemand wil sporten in een muf gebouw, zwemmen in een zwembad met gebarsten tegeltjes, of douchen met ijskoud water na het sporten. Dergelijke toestanden worden voorkomen dankzij het Vervangings- en Renovatieprogramma sportaccommodaties. De benodigde investering voor de periode 2020-2030 bedraagt € 156 miljoen. Rotterdam kiest hiermee voor een nieuwe werkwijze. In plaats van achteraf kijken waar vernieuwen noodzakelijk is, wordt vooraf bekeken en berekend welke investeringen noodzakelijk zijn. Bovendien worden nu ook buitensportcomplexen van verenigingen meegenomen, omdat vrijwel geen enkele vereniging de financiële armslag heeft om zelf miljoeneninvesteringen te doen. Na een grootschalige schouw van 61 sportcomplexen (ouder dan 20 jaar) zijn er zo’n 23 accommodaties opgenomen in het onderhoudsprogramma voor de periode tot 2030.

Sven de Langen, wethouder volksgezondheid, zorg, ouderen en sport:
“Vroeger konden veel verenigingen zelf de eigen locaties bouwen en onderhouden. Nu verenigingen dit niet meer kunnen opbrengen raken complexen in verval. Dit laten we als gemeenten niet gebeuren. Het verenigingsleven is daar veel te waardevol voor. Door het onderhoud goed te plannen, voorkomt dit programma ook onverwachte financiële tegenvallers en behouden we deze essentiële plekken voor ontmoeting, beweging en sportief plezier”.

Overig Bouwnieuws

'Verbeter brandveiligheid parkeergarages met elektrische auto's' 09-07-2020
Stijging huizenprijzen zet tweede kwartaal door ondanks coronacrisis 09-07-2020
UNStudio levert winnende ontwerp Zuid-Koreaans voetbalcentrum 09-07-2020
ABN AMRO: huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag 09-07-2020
Sterkste stijging huizenprijzen eurozone in bijna 13 jaar 08-07-2020
Europese Commissie: binnen vier jaar zes keer zoveel waterstof 08-07-2020
Boete voor staalbouwbedrijf na dodelijk bedrijfsongeval 08-07-2020
Rotterdam en Den Haag steken ruim 400 miljoen in tramnet 08-07-2020
Ruim tweehonderd laadpalen per dag erbij in 2021 08-07-2020
Koper nieuwbouw in Amsterdam moet huis zelf bewonen 07-07-2020
 

Onze partners

  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • BubbleDeck International LWC
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie