Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - heijmans-helpt-netbeheerder-liander-bij-energietransitie-amsterdam-
Javascript is uitgeschakeld

Heijmans helpt netbeheerder Liander bij energietransitie Amsterdam

Geplaatst: 06-06-2019
Heijmans helpt netbeheerder Liander bij energietransitie Amsterdam

ROSMALEN - Heijmans gaat voor netbeheerder Liander werkzaamheden aan het energienet in de Amsterdamse stadsdelen Centrum en Noord verrichten. Daarmee is Heijmans een belangrijke partner in de energietransitie van de hoofdstad voor Liander.

Netbeheerder Liander staat voor de grote opgave om de energietransitie in de hoofdstad mogelijk te maken en tegelijkertijd de energievoorziening op hoog niveau te houden. De overgang van fossiele naar duurzame energie vergt veel van het energienet. Zo zal er meer elektriciteit verbruikt worden en de vraag naar aardgas in de toekomst afnemen. De komende jaren zullen de energienetten daardoor op tal van plekken moeten worden aangepast om de beschikbare capaciteit op orde te houden.

Contract
De komende vier jaar is Heijmans verantwoordelijk voor onder andere het ontwerp en de uitvoering van werkzaamheden aan het hoofdnet en de huisaansluitingen voor gas- en elektriciteit in Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum. Het contract heeft een totale waarde van 60 miljoen euro met een optie om de verbintenis nog twee keer met twee jaar te verlengen.

Veel ervaring
De afgelopen jaren heeft Heijmans al de nodige (onderhouds)werkzaamheden aan het Amsterdamse energienetwerk verricht voor Liander. Daarbij is veel ervaring opgedaan met het plannen van afspraken rondom bijvoorbeeld huisaansluitingen waarbij toegang tot de meterkast cruciaal is. Vaak moeten daarvoor meerdere buren tegelijkertijd thuis zijn. Inmiddels heeft Heijmans een systematiek ontwikkeld waardoor de werkzaamheden in zeer veel gevallen de eerste keer goed worden afgestemd en uitgevoerd.

Voor de hoofdleidingwerkzaamheden in Amsterdam werkt Heijmans samen met het gespecialiseerde Van Baarsen Buisleidingen BV. Zij hebben veel ervaring met deze werkzaamheden in een dynamische omgeving als Amsterdam-Centrum.

Overig Bouwnieuws

'Nieuwbouwwoningen groter en duurder' 17-06-2019
Bouwcombinatie haalt mensen weg bij Zuidasdok 17-06-2019
Boetes ACM voor verboden huurbemiddeling 13-06-2019
'Terugloop Polen vergroot tekort personeel' 13-06-2019
Minister: lagere drempels in nieuwbouw huis 13-06-2019
Pechtold gaat renovatie Binnenhof begeleiden 13-06-2019
Den Haag: inkomenseis voor woning middenhuur 13-06-2019
BENG-eisen aangescherpt 12-06-2019
BAM bouwt ‘groene’ parkeergarage in Leidsche Rijn 11-06-2019
Werk aan Sagrada Familia eindelijk legaal 11-06-2019
 

Onze partners

  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Tarkett
  • Techcomlight
  • BASF Nederland
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie