Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - heijmans-helpt-netbeheerder-liander-bij-energietransitie-amsterdam-
Javascript is uitgeschakeld

Heijmans helpt netbeheerder Liander bij energietransitie Amsterdam

Geplaatst: 06-06-2019
Heijmans helpt netbeheerder Liander bij energietransitie Amsterdam

ROSMALEN - Heijmans gaat voor netbeheerder Liander werkzaamheden aan het energienet in de Amsterdamse stadsdelen Centrum en Noord verrichten. Daarmee is Heijmans een belangrijke partner in de energietransitie van de hoofdstad voor Liander.

Netbeheerder Liander staat voor de grote opgave om de energietransitie in de hoofdstad mogelijk te maken en tegelijkertijd de energievoorziening op hoog niveau te houden. De overgang van fossiele naar duurzame energie vergt veel van het energienet. Zo zal er meer elektriciteit verbruikt worden en de vraag naar aardgas in de toekomst afnemen. De komende jaren zullen de energienetten daardoor op tal van plekken moeten worden aangepast om de beschikbare capaciteit op orde te houden.

Contract
De komende vier jaar is Heijmans verantwoordelijk voor onder andere het ontwerp en de uitvoering van werkzaamheden aan het hoofdnet en de huisaansluitingen voor gas- en elektriciteit in Amsterdam-Noord en Amsterdam-Centrum. Het contract heeft een totale waarde van 60 miljoen euro met een optie om de verbintenis nog twee keer met twee jaar te verlengen.

Veel ervaring
De afgelopen jaren heeft Heijmans al de nodige (onderhouds)werkzaamheden aan het Amsterdamse energienetwerk verricht voor Liander. Daarbij is veel ervaring opgedaan met het plannen van afspraken rondom bijvoorbeeld huisaansluitingen waarbij toegang tot de meterkast cruciaal is. Vaak moeten daarvoor meerdere buren tegelijkertijd thuis zijn. Inmiddels heeft Heijmans een systematiek ontwikkeld waardoor de werkzaamheden in zeer veel gevallen de eerste keer goed worden afgestemd en uitgevoerd.

Voor de hoofdleidingwerkzaamheden in Amsterdam werkt Heijmans samen met het gespecialiseerde Van Baarsen Buisleidingen BV. Zij hebben veel ervaring met deze werkzaamheden in een dynamische omgeving als Amsterdam-Centrum.

Overig Bouwnieuws

Aedes: oplossen wooncrisis kost tien keer meer 19-09-2019
Vier architectenbureaus in de race voor Next Step Award 2019 19-09-2019
Extra miljard woningmarkt eerst gebruiken voor ‘ombouwfonds’ 19-09-2019
Duitse banken willen woningmarkt opschudden 19-09-2019
Aedes en VEH blij met prioriteit woningmarkt 18-09-2019
'Te weinig oog voor passend wonen ouderen' 18-09-2019
Bouwend Nederland: kabinetsplannen goed maar vaag 18-09-2019
NVM: regisseur nodig voor oplossen wooncrisis 17-09-2019
Kabinet pakt huurstijging en scheefwonen aan 17-09-2019
Werkgevers openen meldpunt stikstofproblemen 16-09-2019
 

Onze partners

  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie