Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - heijmans-verkoopt-meer-woningen-en-verhoogt-prognose
Javascript is uitgeschakeld

Heijmans verkoopt meer woningen en verhoogt prognose

Geplaatst: 03-05-2021
Heijmans verkoopt meer woningen en verhoogt prognose

ROSMALEN - Bouwbedrijf Heijmans blijft weinig last houden van de coronacrisis. De onderneming verkocht in het eerste kwartaal meer woningen dan in dezelfde periode een jaar terug. Ook in de infrasector presteerde het bedrijf boven verwachting. Vanwege de gunstige ontwikkelingen heeft Heijmans tegelijk ook zijn verwachtingen voor het hele jaar verhoogd.

Tot en met april 2021 verkocht Heijmans 755 woningen. Aangejaagd door de krapte op de woningmarkt waren de particuliere kopers met in totaal 582 woningen in de meerderheid, corporaties en beleggers waren samen goed voor de overige 173 stuks. In 2020 werden in dezelfde periode 666 woningen verkocht.

Ook in de infrasector deed Heijmans het naar eigen zeggen beter dan voorzien. Zo sloot de bouwer onder meer miljoenencontracten voor onderhoud aan vaarwegen, een dijkversterkingsoperatie en werd de meerjarige samenwerking met luchthaven Schiphol verlengd tot 2025. Bij onder meer de renovatie van de Polderbaan stort Heijmans speciaal asfalt.

De orderportefeuille is met 2 miljard op een goed niveau, aldus de bouwer. De omzet en het bedrijfsresultaat, waarover het bedrijf verder geen uitspraken doet, waren in de eerste maanden van het jaar hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Dat stemt Heijmans optimistisch. Aan het begin van het jaar hield de onderneming nog rekening met een licht tegenvallende omzet voor 2021, maar nu verwacht het bouwbedrijf dat de omzet dit jaar op een vergelijkbaar niveau zal uitkomen als vorig jaar. Het bedrijfsresultaat zal zelfs stijgen ten opzichte van 2020.

Met name in de inframarkt zal zowel de marge als het productievolume hoger uitkomen, denkt Heijmans. Hoewel de bouwer zich zorgen blijft maken om de stikstofcrisis, denkt het bedrijf dat de effecten hiervan pas over enkele jaren komen. Vanwege de krapte op de woningmarkt blijven ook de vooruitzichten voor vastgoed en woningbouw goed.

Overig Bouwnieuws

Nieuwe cao ondanks corona en stikstofproblematiek 12-05-2021
Grotere windmolens bezorgen funderingsspecialist Sif hoofdbrekens 12-05-2021
Amsterdam blijft investeren in herstel en groei na coronacrisis 12-05-2021
Taxateurs: plannen NVM slecht voor kwaliteit taxaties 10-05-2021
'Doorstromers minder geneigd huis te verkopen' 10-05-2021
'Doelstellingen flexwoningen lang niet gehaald' 10-05-2021
Staat houdt rekening met rechtszaken rond aardbevingsschade 10-05-2021
Urgenda: dwangsom als staat geen extra klimaatplannen maakt 10-05-2021
CO2-opslag stap dichterbij door toekenning miljardensubsidie 10-05-2021
Nieuwe vakbeurs voor bouw en techniek in RAI Amsterdam 09-05-2021
 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
Sluit deze advertentie