Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - hurks-en-amvest-sluiten-overeenkomst-voor-eerste-energieneutrale-woontoren-van-nederland
Javascript is uitgeschakeld

Hurks en Amvest sluiten overeenkomst voor eerste energieneutrale woontoren van Nederland

Geplaatst: 03-03-2015
Hurks en Amvest sluiten overeenkomst voor eerste energieneutrale woontoren van Nederland
Beeld: Mecanoo architecten

Op 2 maart jl. hebben Hurks en Amvest Investment Management een turnkey-overeenkomst gesloten voor het project @Home Amstelkwartier aan de Amstel in Amsterdam. @Home Amstelkwartier is een 73 meter hoge woontoren met 160 huurappartementen, waarvan 70 procent in het middeldure huursegment. In de plint komen commerciële ruimtes. De toren wordt in belegging genomen door het Amvest Residential Core Fund.

Duurzaamheid
@Home Amstelkwartier is de eerste woontoren in Nederland met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van nul. Dit houdt in dat het gebouw energieneutraal is, oftewel dat het gebouwgebonden energiegebruik lokaal wordt opgewekt. De gevels en daken zijn bijzonder goed geïsoleerd en er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige installaties zoals een warmteterugwinsysteem voor de douches, CO2 gestuurde afzuiging en vloerverwarming op basis van een aansluiting op stadsverwarming. Naast voorgenoemde energiebesparende technieken worden op een deel van de gevels en daken zonnepanelen (PV-cellen) aangebracht om elektriciteit op te wekken voor de woningen. Bij de tender voor dit project daagde de gemeente Amsterdam partijen uit om een zo laag mogelijke EPC te realiseren.

Ontwikkeling en realisatie
@Home Amstelkwartier is een gezamenlijke ontwikkeling van Hurks, Lingotto en APF International. Het ontwerp is van Mecanoo Architecten uit Delft. Start bouw is gepland in juli 2015. Het skelet wordt opgetrokken uit reeds beglaasde prefab betonnen sandwich gevelelementen uit de fabriek van Hurks prefabbeton. Hierdoor bedraagt de bouwtijd slechts anderhalf jaar en blijft de overlast voor omwonenden beperkt.

Amstelkwartier
Het Amstelkwartier wordt momenteel ontwikkeld tot een echte Amsterdamse stadswijk met een hoogstedelijk woon- en werkmilieu met trendy café’s, een stadspark en jachthaven met watersportfaciliteiten.

Bron: Hurks

Overig Bouwnieuws

Amsterdam trekt miljoenen uit voor projecten tegen extreem weer 26-01-2021
Centre Pompidou Parijs vier jaar dicht voor renovatie 26-01-2021
Huizenprijzen stegen in Groningen het hardst 26-01-2021
Vattenfall gaat samenwerken met Shell voor waterstoffabriek 26-01-2021
Installatiebranche heeft groeiend tekort aan vakmensen 26-01-2021
'Veel mensen moeten huis uit bij einde aflossingsvrije hypotheek' 26-01-2021
Farmabedrijven investeren miljarden in Nederland 26-01-2021
Heijmans haalt grote onderhoudsklus vaarwegen binnen 26-01-2021
'Lagere overheden hebben bijna twee miljard nodig voor klimaatakkoord' 26-01-2021
'Waterstof onmisbaar in duurzame economie' 26-01-2021
 

Onze partners

  • Fermacell
  • Hakron
  • Halfen
  • Therminon
  • Totaaldakconcept.NL
  • Wilms
  • Naxis Energy
Sluit deze advertentie