Kritische vragen statenleden over uitbreidingsplan roompot
Javascript is uitgeschakeld

Kritische vragen Statenleden over uitbreidingsplan Roompot

Geplaatst: 30-05-2023
Kritische vragen Statenleden over uitbreidingsplan Roompot

MIDDELBURG - De Zeeuwse Statenfracties van PvdA/GroenLinks, BBB, D66, Partij voor Zeeland en JA21 hebben bij Gedeputeerde Staten (GS) een aantal kritische vragen neergelegd over het plan van Roompot Vakantieparken voor uitbreiding van een park met 29 hectare op Noord-Beveland. De fracties wijzen erop dat er veel maatschappelijke onrust is ontstaan over het plan dat door de gemeente Noord-Beveland is goedgekeurd.

De partijen willen graag een reactie van GS op de ontwikkelingen. Onder meer omdat de provincie verantwoordelijk is voor gemeente-overspannend beleid rondom klimaat, water en infrastructuur.

"Al langere tijd heerst op Noord-Beveland de gedachte dat er een eind moet komen aan de uitbreiding van de grootschalige recreatie. Er is dan ook onlangs door een groot aantal inwoners een uitgebreide zienswijze ingediend met veel vragen aan de gemeente Noord-Beveland", schrijven de partijen.

Ook wijzen ze op een petitie waarin wordt opgeroepen de "ongeremde groei van het toerisme" en de uitbreiding van Roompot op Noord-Beveland te stoppen. Deze petitie is inmiddels bijna 3500 keer getekend.

De fracties verwijzen ook naar een onderzoek van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). PvdA/GroenLinks, BBB, D66, Partij voor Zeeland en JA21 concluderen op basis van dat onderzoek dat het NBTC niets ziet in verder uitbreiding van toeristische accommodatie aan de kust. "Het NBTC adviseert om bezoekers in Nederland meer te spreiden, omdat anders het risico op overlast toeneemt en de leefbaarheid onder druk komt te staan."

Verder schrijven de partijen dat in de stikstofberekeningen voor het project geen rekening is gehouden met de stikstofuitstoot tijdens de bouwfase. Ook gaan ze in op de mogelijke gevolgen voor landbouwbedrijven omdat het park door de uitbreiding gaat grenzen aan verschillende landbouwpercelen. "Graag hebben wij duidelijkheid over wat dit gaat betekenen voor zaken als overlast van en normen voor geluid, stof en stank."

Overig Bouwnieuws

Kadaster ziet dit jaar flink minder nieuwe hypotheken 21-09-2023
Amsterdam neemt extra maatregelen woningbouw 21-09-2023
Te weinig samenwerking Flevoland voor Omgevingswet 21-09-2023
'Kabinetsplannen onvoldoende om problemen bouw op te lossen' 20-09-2023
Projectontwikkelaars vrezen ontslaggolf door crisis woningbouw 20-09-2023
Woningcorporaties: hogere huurtoeslag goed steunmiddel 20-09-2023
Uitbreiding hoogspanningsnet rond Almelo loopt vertraging op 20-09-2023
Bijna helft elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen 20-09-2023
Subsidiepot verduurzaming publieke gebouwen binnen dag leeg 20-09-2023
Brabant vreest stilstand na stopzetten infra projecten 19-09-2023
 

Onze partners

  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
Sluit deze advertentie