Makelaarsvereniging nvm komt in najaar met plannen voor fund
Javascript is uitgeschakeld

Makelaarsvereniging NVM komt in najaar met plannen voor Funda

Geplaatst: 23-09-2021
Makelaarsvereniging NVM komt in najaar met plannen voor Funda

NIEUWEGEIN - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) komt naar eigen verwachting "dit najaar" met nieuwe plannen voor de toekomst van huizenwebsite Funda. Mogelijk gaat het om nieuwe functionaliteiten voor het platform. Ook wordt er gezocht naar een nieuwe investeerder, die dan een minderheidsbelang zou kunnen krijgen.

De gang van zaken bij Funda ligt de laatste tijd onder een vergrootglas door onrust bij de certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht. Certificaathouders die zich hebben verenigd in FundaBelang willen dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam onderzoek gaat doen naar vermeend wanbeleid bij de NVM. Ze zijn het niet eens met de koers die de makelaars voor de site uitstippelen.

Een woordvoerder van de NVM zegt dat het de certificaathouders "vrijstaat" om zo'n stap te zetten. Daar heeft de NVM "respect" voor, is alles wat de zegsman erover kwijt wil. Intussen gaat de makelaarsvereniging verder met het eigen besluitvormingsproces.

De NVM, die een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, ruziet al enige tijd met FundaBelang. Inzet daarbij is de strategie van Funda. De certificaathouders willen dat er een krachtige nieuwe investeerder instapt of dat Funda naar de beurs gaat en dat de huizenwebsite het geld gebruikt om marktleider te blijven op de Nederlandse huizenmarkt. Ook zou Funda kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies.

Onlangs werd nog bekend dat topman Quintin Schevernels van Funda aan het einde van dit jaar vertrekt. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat de onrust onder de aandeelhouders de uitvoering van de strategie in de weg zit.

Overig Bouwnieuws

KNVB pleit voor centrale instantie voor controle stadions 18-10-2021
Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij Evergrande 18-10-2021
Onderzoek naar ingestorte tribune Goffertstadion begint snel 18-10-2021
Rotterdam wil geen extra pijpleiding, einde Warmtebedrijf dreigt 18-10-2021
Kabinet stopt 150 miljoen euro extra in huizenisolatie 18-10-2021
WoningbouwersNL: mismatch tussen bouw en vraag 14-10-2021
Hardt Hyperloop krijgt miljoenen steun uit Brussel 14-10-2021
Bouwconcern BAM gaat snelladers plaatsen voor Shell 14-10-2021
Extreme energieprijs stuwt prijs gebakken bouwmateriaal 14-10-2021
'Ondergrondse energieopslag onmisbaar voor duurzame toekomst' 14-10-2021
 

Onze partners

  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
Sluit deze advertentie