Melbourne legt bouwsector stil na gewelddadige coronaprotest
Javascript is uitgeschakeld

Melbourne legt bouwsector stil na gewelddadige coronaprotesten

Geplaatst: 21-09-2021
Melbourne legt bouwsector stil na gewelddadige coronaprotesten

MELBOURNE - De bouwsector in de Australische stad Melbourne ligt de komende twee weken stil. De regionale autoriteiten hebben daartoe besloten vanwege gewelddadige coronaprotesten van bouwvakkers, waarbij extremistische groeperingen betrokken waren, en de slechte naleving van de coronamaatregelen binnen de sector.

In de bouw geldt vanaf 24 september een vaccinatieplicht vanwege de beperkte naleving van coronamaatregelen in de branche. Dinsdag werden in de staat Victoria, waar Melbourne onder valt, 603 nieuwe besmettingen geregistreerd, een piek in de huidige uitbraak. Ongeveer twee op de drie besmettingen hebben een link met de bouw. Zodra het werk wordt hervat, moeten alle werkplekken voldoen aan de coronamaatregelen. Het personeel moet kunnen bewijzen dat ze minstens één coronaprik hebben gehad.

Vijfhonderd mensen hielden maandag een demonstratie tegen de vaccinatieplicht bij het kantoor van een bouwvakbond. Betogers gooiden flessen en andere voorwerpen naar vakbondsleiders en sloopten de deur van het kantoor. De menigte werd door de oproerpolitie uiteengedreven. De regionale industrieminister Tim Pallas zegt "afschuwelijk gedrag" te hebben gezien. "Nu handelen we resoluut en zonder aarzeling."

Onder de groep betogers waren naast bouwvakkers ook neonazi's en rechts-extremisten, meldt de vakbond. Die veroordeelt het geweld en wijst erop dat "duidelijk een minderheid van degenen die deelnamen aan het protest echte vakbondsleden waren".

Boze menigten verzamelden zich dinsdag opnieuw en staken vuurwerk af in de straten van Melbourne. Ook gooiden ze blikjes en schopten ze tegen politieauto's. Australische media melden dat de politie rubberen kogels gebruikte om de menigte terug te dringen.

Overig Bouwnieuws

KNVB pleit voor centrale instantie voor controle stadions 18-10-2021
Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij Evergrande 18-10-2021
Onderzoek naar ingestorte tribune Goffertstadion begint snel 18-10-2021
Rotterdam wil geen extra pijpleiding, einde Warmtebedrijf dreigt 18-10-2021
Kabinet stopt 150 miljoen euro extra in huizenisolatie 18-10-2021
WoningbouwersNL: mismatch tussen bouw en vraag 14-10-2021
Hardt Hyperloop krijgt miljoenen steun uit Brussel 14-10-2021
Bouwconcern BAM gaat snelladers plaatsen voor Shell 14-10-2021
Extreme energieprijs stuwt prijs gebakken bouwmateriaal 14-10-2021
'Ondergrondse energieopslag onmisbaar voor duurzame toekomst' 14-10-2021
 

Onze partners

  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
Sluit deze advertentie