Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - onno-dwars-winnaar-abn-amro-duurzame-50
Javascript is uitgeschakeld

Onno Dwars winnaar ABN AMRO Duurzame 50

Geplaatst: 11-04-2019
Onno Dwars winnaar ABN AMRO Duurzame 50

AMSTERDAM - Tijdens het Green Tie Gala won Onno Dwars de ABN AMRO Duurzame 50, 2019. De directeur van Ballast Nedam Development voerde de top 3 aan die verder bestond uit Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3).

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen onder andere Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Thoms Rau de felbegeerde award.
Vanaf het prille begin van de duurzame 50 heeft Dwars onderdeel uitgemaakt van de genomineerden en heeft zich daarmee een steady koploper op het gebied van duurzame ontwikkeling getoond.

Onno Dwars: “Het is een eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen. Samen met heel veel collega’s en partners zet ik me al jaren in voor het versneld verduurzamen van Nederland. Daarmee is deze onderscheiding ook een onderscheiding voor hen die samen met ons hard werken aan dit doel. Ik zie de energietransitie als een aanjager van het verbeteren van onze leefomgeving. Een leefomgeving waarin wij en volgende generaties gezonder en gelukkiger oud kunnen worden. De energietransitie is in mijn opinie dan ook een kans. ”

De jury van de Duurzame 50 oordeelde: “Met zijn succesvolle duurzame ideeën en daadkracht staat hij al jaren in de picture. De jury is zeer onder de indruk van de projecten die Onno in het afgelopen jaar heeft geïnitieerd en gerealiseerd zoals Cartesiusdriehoek, The Green House, De Groene Loper en het Pure-air concept. Zijn maatschappelijke impact is hierdoor indrukwekkend en zal de komende jaren alleen maar blijven toenemen!”

Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen. De jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Overig Bouwnieuws

Bouw nieuwe pier op Schiphol duurt langer 18-04-2019
Noord-Zuidlijn en Hotel Jakarta winnaars architectuurprijs A'dam 18-04-2019
Baarn stemt niet over Paleis Soestdijk 18-04-2019
'Bevries tarieven blok- en stadswarmte' 18-04-2019
Eerste pilots met gebouwinspecties door drones veelbelovend 18-04-2019
Spaces wordt de eerste kantoorhuurder van Wonderwoods 17-04-2019
Staatssecretaris grijpt in bij renovatie Binnenhof 17-04-2019
'Minister mocht kust aanwijzen voor windpark' 17-04-2019
BAM raakt bouwopdracht Hoevelaken kwijt 17-04-2019
'Kerken voldoen aan brandveiligheidseisen' 17-04-2019
 

Onze partners

  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
Sluit deze advertentie