Rotterdam krijgt het langste dakpark van nederland
Javascript is uitgeschakeld

Rotterdam krijgt het langste dakpark van Nederland

Geplaatst: 14-11-2023
Rotterdam krijgt het langste dakpark van Nederland

ROTTERDAM - Het definitieve ontwerp van een 2 kilometer lang dakpark op het spoorviaduct van de voormalige Hofpleinlijn in Rotterdam is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In 2025 moet de aanleg van het stadspark op de monumentale, meer dan honderd jaar oude, Hofbogen beginnen.

Het park, dat het langste dakpark van Nederland wordt, loopt van de Gordelweg in Rotterdam-Noord tot het Luchtpark in het centrum nabij het Hofplein. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met buurtbewoners en ondernemers, aldus de gemeente.

Wethouder Vincent Karremans (buitenruimte), spreekt van een "nieuw, uniek icoon" voor de stad. "We zijn klaar met schetsen en tekenen en we kunnen van start met de voorbereidingen voor de aanleg van dit unieke park. Een plek om te wandelen, te flaneren en te relaxen met een krantje en een kop koffie, hoog boven de drukte van de straat en tussen de boomkruinen."

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de samenstelling van planten en het creëren van een leefgebied voor diverse diersoorten, zoals bijen en vlinders, padden, vleermuizen, vogels en egels. Voor kleine dieren komen er speciale opgangen zodat zij het dakpark op en af kunnen.

Het park krijgt een watersysteem dat regenwater opvangt en zuivert. Dit helpt de stad om beter voorbereid te zijn op hevige regenbuien en droogteperioden. Dankzij dat systeem is er geen leidingwater nodig voor de planten en waterspeelplekken in het park.

Om ervoor te zorgen dat er in een extreem droog jaar ook voldoende water beschikbaar is, wordt ook het regenwater van het naastliggende Benthemplein naar het Hofbogenpark gebracht en daar gezuiverd.

Rotterdam wil met het park bijdragen aan de vergroening van de stad. Er staan de komende jaren in Rotterdam nog zeven nieuwe vergroeningsprojecten op de agenda. Die komen op het Alexanderplein, in het Rijnhavenpark en het Maashavenpark, op het Hofplein, de Westblaak, het Schouwburgplein en het Getijdenpark Feyenoord.

Overig Bouwnieuws

Silhouette torenspits Notre-Dame weer zichtbaar 30-11-2023
Oplossing voor verontreinigd water Katwijk 30-11-2023
Meer plastic uit afval nodig voor verduurzaming 30-11-2023
Nijmegen ontwikkelen westkant van stationsgebied 29-11-2023
Vleermuis geen obstakel voor bouw justitieel complex 29-11-2023
Miljoenen voor onderzoek naar duurzame oplossing PFAS 29-11-2023
400 aanmeldingen voor piekbelastersregeling stikstof 29-11-2023
Overijssel neemt regie in energiebeleid 28-11-2023
ABN AMRO: verwerk klimaatrisico's in de huizenprijs 28-11-2023
Gemeente Amsterdam wil nu echt schimmelvrije huizen 28-11-2023
 

Onze partners

  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
Sluit deze advertentie