Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - selectieprocedure-gestart-voor-blokken-b-en-c-amstelstation
Javascript is uitgeschakeld

Selectieprocedure gestart voor blokken B en C Amstelstation

Geplaatst: 06-12-2017
Selectieprocedure gestart voor blokken B en C Amstelstation

AMSTERDAM - Woensdag 6 december 2017 is de openbare selectieprocedure voor de blokken B en C bij het Amstelstation gestart. Eén van de versnellingslocaties van Amsterdam. De gemeente zoekt een (combinatie van) partij(en), die gebouwen kan ontwikkelen die architectonisch aansluiten bij het monumentale stationsgebouw.

De kavels waarop de blokken B en C gebouwd moeten worden, liggen tegenover het station en zijn ingesloten tussen de Julianalaan, Hugo de Vrieslaan, Bertrand Russellstraat en de Maliebaan. De twee gebouwen moeten gezamenlijk als één opgave en architectonische familie worden ontwikkeld. Ze moeten ruimte bieden aan maximaal 25.500 m² vloeroppervlak voor huurwoningen, detailhandel (waaronder een supermarkt), voorzieningen, broedplaats met werkruimten voor kunstenaars en creatieven en een ondergrondse parkeergarage. De voorzieningen moeten bijdragen aan de levendigheid van het gebied. Het woonprogramma is gericht op middeninkomens en gezinnen.

Selectieprocedure
De procedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie wordt geselecteerd op kwaliteit in ontwerp van het gebouw en programma (woningen en voorzieningen). In definitieve selectie wordt geselecteerd op programma, duurzaamheid en optiebieding. De brochure en bijlagen zijn gepubliceerd op www.tenderned.nl onder ‘Amstelstation: blokken B & C’. De definitieve gunning staat gepland voor juli 2018.

Amstelstation
De omgeving van het Amstelstation is in de loop van de jaren ingrijpend veranderd. Eerst lag het station op een terp met vrij uitzicht over de polder. Nu ligt het middenin de stad en is de herinrichting van de openbare ruimte rondom het station gestart, om het gebied weer levendig en aantrekkelijk te maken. In het stationsgebied komen de aankomende jaren onder andere nieuwbouw woningen, een verbeterd busstation, nieuwe tramlus, vernieuwd voorplein en een uitgebreide ondergrondse fietsparkeergarage.

Overig Bouwnieuws

'Techneutentekort bedreigt energietransitie' 17-10-2018
'Wiebes frustreert afbouw gas' 17-10-2018
Kamer wil fonds voor saneren asbestdaken 17-10-2018
Bedrijfsleven waarschuwt voor lage waterstand 17-10-2018
Eerste Algemene Consumentenvoorwaarden voor bouwkundige keuringen 16-10-2018
'Woningmarkt ondanks stijging nog betaalbaar' 16-10-2018
'Toezicht op bouwplaatsen schiet tekort' 16-10-2018
Mogelijk verboden prijsafspraken dakdekkers 15-10-2018
'Huizen langs spoor moeten beter beschermd' 15-10-2018
'Te grote rol WOZ-waarde bij bepalen huur' 15-10-2018
 

Onze partners

  • Luxlight
  • Tremco Illbruck
  • Gebr. Bodegraven
  • De Hoop Pekso
  • Daas Baksteen
  • De Groot Vroomshoop
  • Deceuninck Kunststof
Sluit deze advertentie