Topman funda weg door onrust onder aandeelhouders
Javascript is uitgeschakeld

Topman Funda weg door onrust onder aandeelhouders

Geplaatst: 14-09-2021
Topman Funda weg door onrust onder aandeelhouders

AMSTERDAM - Topman Quintin Schevernels van huizenwebsite Funda vertrekt aan het einde van dit jaar. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat onrust onder de aandeelhouders volgens hem de uitvoering van de strategie in de weg zit.

Makelaarsvereniging NVM, dat een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, ruziet al enige tijd met een groep certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht. Inzet daarbij is de strategie van Funda. De certificaathouders willen dat er een nieuwe investeerder instapt of dat Funda naar de beurs gaat en dat de huizenwebsite het geld gebruikt om marktleider te blijven op de Nederlandse huizenmarkt. Ook zou Funda uit kunnen breiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies.

Volgens de certificaathouders, die zich verenigd hebben onder de naam FundaBelang, neemt de NVM beslissingen in het eigen belang. Dat komt lang niet altijd overeen met het belang van Funda, stelt de belangengroep. De NVM is bezig met een intern proces om te kijken hoe het met zijn belang in Funda om wil gaan. Dat is nog niet afgerond en de makelaarsvereniging wilde daarom tot nu toe niet reageren op de kwestie.

De raad van commissarissen van Funda ziet ook dat er veel spanningen en onduidelijkheid zijn vanwege de verschillende belangen. De commissarissen gaan daarom in gesprek met de aandeelhouders over wat zij verwachten van een nieuwe topman. Dat wordt dan meegenomen in de zoektocht naar een nieuwe directeur.

FundaBelang laat weten het vertrek van Schevernels te betreuren. Ook zegt de belangenvereniging zijn beleid en dat van de raad van commissarissen te steunen.

Overig Bouwnieuws

Makelaarsvereniging NVM komt in najaar met plannen voor Funda 23-09-2021
Zuid-Holland verruimt subsidie voor restauratie monumenten 23-09-2021
TNO vreest 'energiearmoede' door hoge gasprijs 23-09-2021
Amsterdam investeert 4 miljard om uit coronacrisis te komen 23-09-2021
'Verhuurdersheffing wordt mogelijk verlaagd' 22-09-2021
Kostengrens NHG stijgt volgend jaar naar 355.000 euro 22-09-2021
In augustus hoogste prijsstijging huizen in 21 jaar 22-09-2021
Ministerie investeert miljarden in infrastructuur 22-09-2021
Aedes wil meer maatregelen voor aanpak huizencrisis 22-09-2021
Vuurtoren Den Helder staat op omvallen 22-09-2021
 

Onze partners

  • Sterk Beton Productie
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
Sluit deze advertentie