Topman funda weg door onrust onder aandeelhouders
Javascript is uitgeschakeld

Topman Funda weg door onrust onder aandeelhouders

Geplaatst: 14-09-2021
Topman Funda weg door onrust onder aandeelhouders

AMSTERDAM - Topman Quintin Schevernels van huizenwebsite Funda vertrekt aan het einde van dit jaar. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat onrust onder de aandeelhouders volgens hem de uitvoering van de strategie in de weg zit.

Makelaarsvereniging NVM, dat een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, ruziet al enige tijd met een groep certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht. Inzet daarbij is de strategie van Funda. De certificaathouders willen dat er een nieuwe investeerder instapt of dat Funda naar de beurs gaat en dat de huizenwebsite het geld gebruikt om marktleider te blijven op de Nederlandse huizenmarkt. Ook zou Funda uit kunnen breiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies.

Volgens de certificaathouders, die zich verenigd hebben onder de naam FundaBelang, neemt de NVM beslissingen in het eigen belang. Dat komt lang niet altijd overeen met het belang van Funda, stelt de belangengroep. De NVM is bezig met een intern proces om te kijken hoe het met zijn belang in Funda om wil gaan. Dat is nog niet afgerond en de makelaarsvereniging wilde daarom tot nu toe niet reageren op de kwestie.

De raad van commissarissen van Funda ziet ook dat er veel spanningen en onduidelijkheid zijn vanwege de verschillende belangen. De commissarissen gaan daarom in gesprek met de aandeelhouders over wat zij verwachten van een nieuwe topman. Dat wordt dan meegenomen in de zoektocht naar een nieuwe directeur.

FundaBelang laat weten het vertrek van Schevernels te betreuren. Ook zegt de belangenvereniging zijn beleid en dat van de raad van commissarissen te steunen.

Overig Bouwnieuws

Liander: stroomnet in nog meer plaatsen overbelast 04-08-2022
'Stikstofdeadline kan 5 jaar later' 04-08-2022
Rijtjeshuis meest voorkomende soort woning 03-08-2022
Flinke kluslijst gebreken tijdelijk Kamergebouw 01-08-2022
Concertzaal Amare wordt 2 centimeter opgetild 01-08-2022
Heijmans: combineer uitkopen boeren met oplossen woningnood 01-08-2022
De houtkachel wint weer terrein door de gascrisis 01-08-2022
Heijmans heeft last van stikstofproblemen 29-07-2022
Afscheid Russische energie stuwt resultaten Arcadis 28-07-2022
Vergunningen bouw Limburgse bioraffinagefabriek niet in orde 27-07-2022
 

Onze partners

  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
Sluit deze advertentie