Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - unstudio-levert-winnende-ontwerp-zuid-koreaans-voetbalcentrum
Javascript is uitgeschakeld

UNStudio levert winnende ontwerp Zuid-Koreaans voetbalcentrum

Geplaatst: 09-07-2020
UNStudio levert winnende ontwerp Zuid-Koreaans voetbalcentrum

SEOUL - Zuid-Korea gaat met Nederlandse hulp een nieuw nationaal voetbalcentrum bouwen. Het complex bestaat uit meer dan tien sportvelden, een hotel, een museum en een houten stadion. Het internationale architectenbureau UNStudio van Ben van Berkel, dat de thuisbasis in Amsterdam heeft, leverde het winnende ontwerp in bij de Koreaanse bond. De bouw kost naar schatting 100 miljoen euro.

Directeur Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is als adviseur betrokken bij het project. "We zijn dankbaar en voelen ons vereerd om betrokken te mogen zijn bij dit ongelooflijk prestigieuze project", zegt Markerink. "Als Johan Cruijff ArenA zijn we trots een bijdrage te mogen leveren aan het tot stand komen van zo’n prominent en iconisch trainingscomplex, voor een land dat in technologisch opzicht zó hard vooruitgaat, dat het als voorbeeld dient voor ons allemaal."

De Koreaanse bond had vier partijen uitgenodigd om een ontwerp te maken. De keuze viel op UNStudio, het bureau van oprichter Ben van Berkel. "In Nederland begrijpen we hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd te beginnen met de training", zegt de 63-jarige architect die onder meer de Erasmusbrug ontwierp. "We investeren niet alleen veel in onze jeugdspelers, maar ook in de nieuwste technologie, apparatuur en onderwijsmethoden. Die moeten zorgen voor voetbal van topklasse."

Van Berkel riep voor het ontwerp van het Koreaanse trainingscomplex de hulp in van sportwetenschappers, experts in dataverzameling en stadionmanagers, onder wie Markerink. Het leidde tot een plan met onder meer een overdekt veld en een stadion dat grotendeels van hout is. Wetenschap, technologie en gezondheid komen hier volgens de architect allemaal samen.

De nieuwe trainingsaccommodatie voor de nationale elftallen van Zuid-Korea wordt gebouwd in Cheonan, ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Het is de bedoeling dat de deuren van het complex in 2023 opengaan.

Overig Bouwnieuws

'Kleine ondernemer draait op voor verduurzaming industrie' 13-08-2020
'Kwart Nederlanders ontevreden over koophuis' 12-08-2020
Vier bedrijven beboet voor ondeskundig sloop schuren met asbest 11-08-2020
Weer meer hypotheken afgesloten met NHG 11-08-2020
Waterschap voert groot project grotendeels stikstofvrij uit 11-08-2020
'Haven en woningbouw Rotterdam in problemen door geluidsnormen' 10-08-2020
Gemeenten zetten bij nieuwbouw woonplicht in tegen beleggers 10-08-2020
Hunter Douglas krijgt flinke tik door coronacrisis 06-08-2020
'Meeste hypotheken in één kwartaal verstrekt sinds 2008' 06-08-2020
'Scholen moeten ventilatiesystemen controleren' 06-08-2020
 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • BubbleDeck International LWC
  • Burgerhout
  • Schöck Nederland
Sluit deze advertentie