Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - vakbeurs-gevel-vibreerde-van-ideeen-prachtige-producten-en-innovaties
Javascript is uitgeschakeld

Vakbeurs GEVEL vibreerde van ideeën, prachtige producten en innovaties

Geplaatst: 30-01-2018
Vakbeurs GEVEL vibreerde van ideeën, prachtige producten en innovaties

ROTTERDAM - De gebouwschil neemt een cruciale rol in als het gaat om de verduurzaming van de gebouwde omgeving in Nederland. Dat was de centrale boodschap op vakbeurs GEVEL die op 23, 24 en 25 januari in Rotterdam Ahoy werd gehouden. De beurs presenteerde de nieuwste trends, innovaties en producten. GEVEL werd met een keynote geopend door architect Winy Maas van MVRDV, die het einde van de gevel zoals wij die kennen voorspelde.

Organisator Martijn Carlier van Jaarbeurs kijkt terug op een enerverende editie, met productpresentaties, keynotes, workshops en een think tank, waar dertig academici, architecten, exposanten en studenten een ideeëncatalogus samenstelden. Carlier: "GEVEL vibreerde van academische wijsheid, originele ideeën, prachtige producten en bijzondere innovaties."

De beurs trok bijna 5.500 bezoekers. De waardering van het bezoek is gestegen tot een ruime zeven. Uit onderzoek van Jaarbeurs blijkt dat op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en de voorbeeldprojecten de belangrijkste motivaties zijn om GEVEL te bezoeken. De beurs trok vooral architecten en aannemers. 35 Procent van het bezoek geeft aan één of meerdere inhoudelijke sessies te hebben gevolgd. Over de volle breedte tevredenheid over aanbod, opzet en inhoud van GEVEL 2018. Zo zelfs dat 63 procent van het bezoek van plan is de volgende editie alvast in de agenda te zetten.

Marktdynamiek
Exposanten voelden de dynamiek in de markt. Linda Veraa van Metaglas is lovend: "De kwaliteit van het bezoek is echt fantastisch. Hier op GEVEL komen we in contact met precies de juiste doelgroep. Bezoekers zijn oprecht geïnteresseerd. We hebben mensen ontmoet die we nog nooit eerder hebben gesproken, GEVEL biedt ons veel new business."

Luciel van Drempt van MBI De Steenmeesters vertelt dat al tijdens de beurs gestart is met de opvolging van leads. "Voor ons is GEVEL een heel vruchtbare beurs. We hebben een product met veel potentie, op de beurs hebben wij op onze beurt een nieuwe potentieel aangeboord. Opvallend was de echte interesse vanuit de doelgroep. We verwachten dat er zeker wat uitkomt."

Exposant Sto Isoned die ook een seminar verzorgde laat bij monde van Rob de Jong weten dat 'de markt weer echt zwaar in beweging is'. "We hebben intensief met vijf procent van de bezoekers gesproken. We zijn marktleider in buitengevelisolatie. Op zo'n beurs vinden we het van belang te spreken met onze directe klanten, maar ook zeker met de klant achter de klant. Die gesprekken hebben we gevoerd."

Alle facetten passeren de revue
Volgens brandmanager Martijn Carlier van Jaarbeurs bestaat de kracht van de beurs uit de combinatie van een representatief deelnemersveld, inhoudelijke keynotes en expertsessies en prototypes en experimentele materialen. "Je proeft drie dagen lang alle ontwikkelingen die de gevel raken. Fantastisch. Alle facetten kwamen voorbij: brandveiligheid, afwegingen tussen traditionele en nieuwe materialen, BENG, Nul-op-de-Meter en gebouwgeïntegreerde energieopwekking, circulair ontwerpen en bouwen en natuurlijk de uitdaging om bij dat alles een aantrekkelijke, zorgvuldig gedetailleerde gevel te maken. Drie dagen lang een caleidoscoop van visies."

Archidat Bouwformatie meest bezocht
Ook Archidat Bouwformatie beleeffde een zeer succesvolle beurs, ruim 10% van de bezoekers kwam langs op de stand en Archidat Bouwformatie was daarmee het meest bezocht op GEVEL 2018. Er werd grote interesse getoond in de producten op het gebieden van bouwkosten en standaard detaillering.

Overig Bouwnieuws

FNV: steek geld in duurzame innovaties voor behoud banen bouw 22-01-2020
EIB: 'Bouwsector krimpt en ook in 2021 geen groei' 22-01-2020
Rotterdam zet nieuwe stap om wijken van gas af te halen 21-01-2020
Huren in vrije sector stijgen minder hard 21-01-2020
Verwarmingsbuis barst in Russisch hotel: vijf doden 20-01-2020
Wiebes: investeringsfonds eerder aanjager dan blijver 20-01-2020
Machineverhuurder Boels verhoogt bod op Finse branchegenoot 20-01-2020
Liander: veel meer vraag naar aardgasloze aansluitingen nieuwbouw 20-01-2020
Vrees voor herhaling PFAS-crisis 20-01-2020
Rijkswaterstaat start grootste onderhoudsklus ooit 19-01-2020
 

Onze partners

  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
Sluit deze advertentie