Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - wegverbreding-a2-limburg-definitief-ondanks-bezwaar-bij-raad-van-state
Javascript is uitgeschakeld

Wegverbreding A2 Limburg definitief ondanks bezwaar bij Raad van State

Geplaatst: 08-04-2021
Wegverbreding A2 Limburg definitief ondanks bezwaar bij Raad van State

MAASTRICHT - De verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Geleen gaat definitief door. De Raad van State (RvS) heeft woensdag alle bezwaren ongegrond verklaard. Wel bepaalde de Raad dat bij de laatste 150 meter van een geluidsscherm bij Echt bomen moeten worden geplant.

Omwonenden en bedrijven hadden bezwaar aangetekend bij de hoogste bestuursrechter, omdat de uitbreiding de kwaliteit van leven en bedrijfsvoering zou schaden. Maar daarin ging de RvS niet mee, zegt een woordvoerder.

De rechter deed geen uitspraak of het project wel of niet voldeed aan de stikstofregels, omdat hierover geen bezwaren waren ingediend. Eerder bepaalde de RvS dat een ander groot snelwegproject, de aansluiting van de A15 op de A12, nog niet kan doorgaan omdat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) de stikstofberekeningen daarvoor beter moet onderbouwen. Tegen de omstreden uitbreiding van de A27 bij Amelisweerd loopt de procedure om beroep in te dienen nog.

Met de verbreding van de 18 kilometer snelweg van de A2 wordt volgend jaar begonnen. De weg wordt dan in beide richtingen driebaans in plaats van de huidige tweebaans, met vluchtstroken. Het gaat om het traject tussen de aansluiting met de A73 bij Maasbracht en knooppunt Kerensheide bij Geleen. Uiterlijk in 2027 moet de verbrede snelweg zijn opgeleverd, maakte Rijkswaterstaat woensdag bekend.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de aansluiting van de A73 op de A2 verbeterd, elf viaducten en onderdoorgangen worden vernieuwd, en aan weerszijden van de snelweg komt een groenstrook van 15 meter. "Met een verbrede A2 verbetert de doorstroming en verkeersveiligheid, wordt het verkeersaanbod beter opgevangen, neemt sluipverkeer af en wordt de economische ontwikkeling van Limburg gestimuleerd", aldus Rijkswaterstaat.

"Het verbeteren van de bereikbaarheid in Midden-Limburg is van groot belang voor iedereen die hier werkt en woont. Minder files, minder sluipverkeer", zei minister Van Nieuwenhuizen. "Dit stukje Nederland wordt veiliger en beter bereikbaar en dat is winst."

De minister zette op 9 december 2019 haar handtekening onder de verbreding van 18 kilometer A2 in Limburg. De geraamde kosten bedragen bijna 300 miljoen euro.

Overig Bouwnieuws

'Aanbod nieuwbouwwoningen dreigt op te raken' 15-04-2021
Alleen in regio Amsterdam stonden meer huizen te koop 15-04-2021
'Woningnood zorgt voor sterkste prijsstijging huis in 20 jaar' 15-04-2021
Groningen wil Eemshaven uitbreiden om bedrijven te lokken 15-04-2021
Woningsite dient klacht in tegen 'monopolist' Funda 15-04-2021
102 miljard euro nodig voor vergroening stroomnet 15-04-2021
Blunder Heijmans met privacy gevoelige data 14-04-2021
'Starters profiteren niet van belastingvoordelen op huizenmarkt' 13-04-2021
PBL: meer ambtenaren en bouwvakkers nodig tegen woningtekort 13-04-2021
'Daling van huren in vrije sector in grote steden ingezet' 13-04-2021
 

Onze partners

  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
Sluit deze advertentie