Archidat BouwNieuws - bouwnieuws - world-architecture-festival-kondigt-internationale-superjury-aan
Javascript is uitgeschakeld

World Architecture Festival kondigt internationale 'Superjury' aan

Geplaatst: 13-03-2018
World Architecture Festival kondigt internationale 'Superjury' aan

LONDEN - Het World Architecture Festival heeft zijn Superjury voor 2018 bekend gemaakt, en het is samengesteld uit de meest invloedrijke personen binnen de internationale architectuur. De 'Superjury' zal oordelen wie de winnaar zal zijn van de onderscheiding World Building of the Year Award, en zal dit op vrijdag 30 november in de RAI Amsterdam tijdens het Festival bekend maken.

De WAF Awards, ofwel de 'Oscars van de architectuur', staan centraal tijdens het World Architecture Festival en ze loven de wereldwijde architecturale uitmuntendheid van voltooide gebouwen, toekomstige projecten en landschapsprojecten. Genomineerde inzenders zullen op de eerste twee dagen van het driedaagse festival, strijden om prijzen in 33 verschillende categorieën.

Op de laatste dag, zullen de categoriewinnaars hun inzending opnieuw aan de Superjury presenteren. Na het zien van de live presentaties van de 18 voltooide gebouwen zal de Superjury de World Building of the Year-winnaar selecteren.

De Superjury zal worden voorgezeten door Nathalie de Vries, directeur en medeoprichter van het Nederlandse architectenbureau MVRDV. De andere juryleden zijn Mohsen Mostafavi, decaan, Graduate School of Design, Harvard University; Li Xiaodong, Professor, School of Architecture, Tsinghua University; David Adjaye, Principal, Adjaye Associates; en Manuelle Gautrand, Hoofdarchitect, Manuelle Gautrand Architecture.

Paul Finch, directeur van het WAF-programma, merkte op: 'We zijn zeer verheugd om zo'n gevarieerde en getalenteerde superjury te hebben, en we kijken uit naar hun opmerkingen en beraadslagingen. Met meer dan 130 juryleden, waarvan 47% vrouwelijk, uit 37 landen, zijn we trots op het feit dat WAF in staat is om de werkelijke diversiteit van design en architectuur te prijzen.'

WAF en het zuster-evenement INSIDE World Festival of Interiors kijken er naar uit om meer dan 2000 architecten en ontwerpers in de RAI Amsterdam te mogen verwelkomen. Het drie dagen durende festival biedt verschillende conferentieprogramma's, onderscheidingen, tentoonstellingen en rand-evenementen. Het festival bereikt een hoogtepunt tijdens het Gala Awards Dinner dat in het voormalige beursgebouw van Amsterdam, de Beurs van Berlage, zal plaatsvinden en tijdens dit evenement zullen de winnaars van de World Building of the Year hun onderscheiding in ontvangst kunnen nemen.

Ga voor meer informatie over deelname aan de WAF Awards naar http://www.worldarchitecturefestival.com

Overig Bouwnieuws

Groningen ontvangt vrijbrief voor herstel huizen 25-09-2018
Dynamiek op markt voor recreatiewoningen blijft toenemen 25-09-2018
Verfconcern PPG lijft Nederlands bedrijf in 25-09-2018
Eenvoudiger bouwen voor middenhuur 25-09-2018
DHL opent nieuw sorteercentrum in Amsterdam 25-09-2018
'Herstel gaat aan veel winkelstraten voorbij' 25-09-2018
Berijdbare zonnepanelen nu ook op rijksweg getest 24-09-2018
'Rappe prijstoename huizen niet vol te houden' 24-09-2018
Europese architect verwacht meer gebruik natuurlijk isolatiemateriaal 20-09-2018
OnderhoudNL over Miljoenennota: ‘Kostenstijging remt groei’ 20-09-2018
 

Hein de Kort

Onze partners

  • Tremco Illbruck
  • Gebr. Bodegraven
  • De Hoop Pekso
  • Daas Baksteen
  • De Groot Vroomshoop
  • Deceuninck Kunststof
  • Marmerindustrie Heel
Sluit deze advertentie