Archidat BouwNieuws - thema -
Javascript is uitgeschakeld

BENG

Detailleren volgens de BENG-eisen

Detailleren volgens de BENG-eisen

De weg naar een energieneutraal Nederland is goeddeels uitgestippeld. Energieneutrale gebouwen – of 'bijna' energieneutrale gebouwen – zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dat vertaalt zich in concrete normen voor bijna energieneutraal bouwen: BENG. Detaillering speelt bij energieneutraal bouwen een belangrijke rol.

BENG: geen keuze meer tussen energie opwekken of besparen

BENG: geen keuze meer tussen energie opwekken of besparen

Vanaf 1 januari 2020 is de BENG-eis binnen de woningbouw van kracht. Deze heeft grote gevolgen voor het ontwerp en de realisatie van gebouwen. BENG schrijft een compleet nieuwe ontwerpvisie voor, omdat bij het voldoen aan de eis op zichzelf staande maatregelen niet voldoende zijn.

Voorlopige BENG-eisen bekendgemaakt

Voorlopige BENG-eisen bekendgemaakt

VLIEGKAMP VALKENBURG - Dinsdag 20 november 2018 zijn tijdens het NEN-congres 'EPG 2.0' de aangepaste BENG-eisen bekendgemaakt. BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) wordt vanaf 2020 de standaard waaraan nieuwbouwaanvragen moeten voldoen. De BENG-eisen hebben grote impact op de bouwkosten van toekomstige projecten.

Bijna Energie Neutrale Gebouwen

Bijna Energie Neutrale Gebouwen

Eind 2020 en al eind 2018 voor overheidsgebouwen zal de EPC voor alle type gebouwen worden verlaagd naar 0,0. Dit volgt uit de EPBD, de Energy Performance of Buildings Directive, een Europese Richtlijn voor de enenergieprestatie van gebouwen. Gebouwen met een EPC 0,0 worden bijna energieneutrale gebouwen genoemd (BENG).

Whitepaper kosteneffectiviteit BENG

Whitepaper kosteneffectiviteit BENG

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle aanvragen voor omgevingsvergunningen voor nieuwbouw in Nederland voldoen aan de eisen voor bijna energieneutrale gebouwen (BENG). Welke bouwkundige en installatietechnische maatregelen zijn onder de BENG-eisen kosteneffectief?

 
 

Overige thema's

Klimaat  
Zorg  
Visie  
Herbestemming  
Road2zer0  
Comfort  
Licht  

Artikel niet gevonden?
Zoek in ons nieuwsarchief voor meer artikelen

 

Onze partners

  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • MBS Groep
  • UNILIN Insulation
  • Alsecco
  • VMRG
  • FOAMGLAS isolatie
Sluit deze advertentie