Archidat BouwNieuws - thema - archief - constructies?id=3
Javascript is uitgeschakeld

Constructies

Wij maken van zachthout hardhout

Wij maken van zachthout hardhout

Op een ‘groen’ industrieterrein in Arnhem staat de fabriek van Accsys Technologies. Onder de merknaam Accoya produceert het bedrijf sinds 2007 gemodificeerd hout. Het resultaat is een duurzame houtsoort klasse 1 met een ongeëvenaarde dimensiestabiliteit.

‘Zwaarder dimensioneren is niet slim’

‘Zwaarder dimensioneren is niet slim’

Meer doen met minder, liefst ook voor minder geld, kan dat? ‘Ja’, zegt Walter Spangenberg, algemeen directeur van ABT. Het dak van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is er een overtuigend voorbeeld van. ‘De kunst is nu om de waarde van deze technieken ook in een wat schralere markt te laten zien.’ Een interview over slimme engineering.

Constructief opbouwend in de breedste zin van het woord

Constructief opbouwend in de breedste zin van het woord

Ben Bergsma is sinds 1 januari dit jaar Algemeen Directeur bij CRH Structural NL. De overkoepelende organisatie voor Heembeton, Calduran Kalkzandsteen, Dycore en Alvon. Onder het genot van een broodje vertelt hij op basis van de huidige marktsituatie en de toekomstperspectieven wat het plaatsen van de bedrijven onder één paraplu betekent als het om constructief bouwen gaat.

Blauwe bollen aan de A2

Blauwe bollen aan de A2

De helderblauwe cirkels van het Fletcher Hotel Amsterdam torenen boven het snelwegenlandschap uit. Pal aan de A2 ontwierp Benthem Crouwel Architekten een ronde toren als trekker voor de ontwikkeling van Amsterstam Zuid-Oost. Afhankelijk van de tijd van het jaar en het uur van de dag ervaren voorbijgangers steeds een ander begin van de stad.

Architectuur en infrastructuur verenigd

Architectuur en infrastructuur verenigd

We besteden steeds meer tijd aan infrastructuur. Stations en vliegvelden zijn bijvoorbeeld in de afgelopen jaren van pragmatische verkeersknooppunten veranderd in op zichzelf staande bestemmingen. Desondanks lijken architectuur en infrastructuur nog vaak onverenigbaar, als ruziënde buren die elkaar alleen tolereren met een geluidswal als scheiding.

Bricktopia: volgens de wetten van de zwaartekracht

Bricktopia: volgens de wetten van de zwaartekracht

Een bouwwerk dat de wetten van de zwaartekracht tart. Dat is misschien wel de beste omschrijving voor Bricktopia, een tijdelijk paviljoen dat deze zomer verrees op een industriële plaats in Barcelona.

 
 

Overige thema's

BENG eisen 2021  
Klimaat  
Zorg  
Visie  
Herbestemming  
EPC  
Road2zer0  
Comfort  
Licht  
Gevels  
Renovatie  
Geïntegreerd  
Energie  
Transformatie  

Artikel niet gevonden?
Zoek in ons nieuwsarchief voor meer artikelen

 

Onze partners

  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
Sluit deze advertentie