Archidat BouwNieuws - thema - archief - licht?id=7
Javascript is uitgeschakeld

Licht

Hoe breng je daglicht mooi binnen?

Hoe breng je daglicht mooi binnen?

Jelle de Jong architekten werkt op een geheel eigen manier, in de luwte van alles, aan een langzamerhand indrukwekkend oeuvre – zo luidde een collegiale nominatie voor de landelijke Architect van het Jaar Prijs.

‘We staan pas aan het begin’

‘We staan pas aan het begin’

‘Vijftig procent van wat wij verkopen zijn producten die korter dan drie jaar in ons assortiment zitten. Dus daaraan zie je dat we enorm aan het innoveren zijn.’ Dat zegt Derk Bots, directeur Indoor Verlichting Philips Nederland. Een gesprek over zijn visie op de overgang van een lineaire naar een circulaire economie, hoe licht het leven van mensen beter maakt en de oneindige mogelijkheden van led-verlichting.

Licht in de ruimte

Licht in de ruimte

Een nieuwe generatie lichtonderzoekers denkt dat we op een andere manier naar licht moeten gaan kijken.

Architectuur in dialoog met de omgeving

Architectuur in dialoog met de omgeving

Kristalvormige structuren verlichten de paarsdonkere hemel. In de spiegeling van het water lijken het net lampionnen, schijnend in de nacht. Hier in Shenzhen ontwierp architectenbureau Von Gerkan, Marg und Partner drie stadions en 890.000 m2 park, welke de sleutel vormen in de transformatie van de Chinese haven tot sportstad.

‘Belang van daglicht neemt alleen maar toe’

‘Belang van daglicht neemt alleen maar toe’

'Een duurzaam gebouw is alleen duurzaam als het ook een prettig gebouw is om in te verblijven.' Dat zegt Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland. Volgens hem staren we ons in Nederland te veel blind op de energieprestatie van een gebouw. Hij vindt dat we een goede balans moeten vinden tussen energie, comfort en milieu.

‘Candystore voor architecten’

‘Candystore voor architecten’

Zeventien jaar werkt Aad Kuiper inmiddels bij Hunter Douglas. In deze periode is de ‘federatie van ondernemingen’ verder gebundeld tot marktleidend op het gebied van decoratieve raambekleding, hoogwaardige kwaliteit plafonds en geventileerde gevelsystemen.

 
 

Overige thema's

BENG  
Klimaat  
Zorg  
Visie  
Herbestemming  
Road2zer0  
Comfort  

Artikel niet gevonden?
Zoek in ons nieuwsarchief voor meer artikelen

 

Onze partners

  • Naxis Energy
  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • IVC Group
Sluit deze advertentie