Archidat BouwNieuws - thema - archief - zorg?id=12
Javascript is uitgeschakeld

Zorg

Als een konijn dat staart in de koplampen van een auto

Als een konijn dat staart in de koplampen van een auto

Slechts in een kwart van alle woningen in Nederland kun je op een fatsoenlijke manier oud worden. Over een aantal jaar is er een tekort van 373.000 woningen voor ouderen. We zien de problemen van de vergrijzing met een gigantische snelheid op ons afkomen. Maar we kijken er naar zoals een konijn in de koplampen van een auto staart.

Coalitie garandeert Amstelring voor 15 jaar energieprestatie

Coalitie garandeert Amstelring voor 15 jaar energieprestatie

Op feestelijke wijze hebben Amstelring en de coalitie Eneco, Dura Vermeer en Roodenburg de start van de renovatiewerkzaamheden van zorglocatie Bornholm in Hoofddorp gevierd. De komende periode wordt het verzorgingshuis ingrijpend gerenoveerd en het energiegebruik uiteindelijk met 33 procent teruggebracht. Behalve Bornholm pakt de coalitie ook de locaties Vreugdehof in Amsterdam en Groenelaan in Amstelveen aan. Met Amstelring zijn energieprestatiegaranties voor 15 jaar afgesproken.

Is het grote geld klaar voor Zorgvastgoed

Is het grote geld klaar voor Zorgvastgoed

Buitenlandse en institutionele beleggers staan te trappelen om te beleggen in Nederlandse ‘zorgstenen’. Het aantal investeringen is volgens sommigen inmiddels verdrievoudigd. In de praktijk blijkt dat relatief veel van dit geld in ‘gewone’ woningen wordt gestoken die ook geschikt zijn voor ouderen en mensen met een zorgvraag. Daarnaast is de paar honderd miljoen privaat geld nog niet substantieel in vergelijking met de vele miljarden die er jaarlijks aan vergoedingen voor kapitaalslasten en investeringen in huisvesting vanuit de zorgsectoren omgaan.

‘Legio mogelijkheden om zorgvastgoed te verduurzamen’

‘Legio mogelijkheden om zorgvastgoed te verduurzamen’

Als de wil er eenmaal is dan zijn er legio mogelijkheden om het zorgvastgoed te verduurzamen. Programmamanager Harmke Bekkema van Energiesprong Zorgvastgoed ziet om haar heen op dat vlak al veel gebeuren. Alleen daarom al vindt zij het onbegrijpelijk als partijen niet voor verduurzaming kiezen.

Rossence Properties transformeert rijksmonument in zorgvilla

Rossence Properties transformeert rijksmonument in zorgvilla

Rossence Properties, investeerder in monumentaal vastgoed, heeft het rijksmonument aan het Prinsen Bolwerk 3 in het centrum van Haarlem getransformeerd in een aantrekkelijke zorgvilla met vijftien appartementen. Huize Zocher opent hier een particuliere woonzorgvoorziening. 'We hebben in vijftien maanden tijd van een lelijk eendje een mooie zwaan gemaakt', vertelt David Ros, directeur van Rossence Properties.

 
 

Overige thema's

BENG  
Klimaat  
Visie  
Herbestemming  
Road2zer0  
Comfort  
Licht  

Artikel niet gevonden?
Zoek in ons nieuwsarchief voor meer artikelen

 

Onze partners

  • Schöck Nederland
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
Sluit deze advertentie