Archidat BouwNieuws - thema - de-markt-vraagt-om-kennis-en-dienstverlening
Javascript is uitgeschakeld

De markt vraagt om kennis en dienstverlening

Geplaatst: 24-01-2015
De markt vraagt om kennis en dienstverlening
Beeld: Ilco Kemmere

‘Wij willen ons onderscheiden door beter te zijn’, zegt John Uilenberg, hoofd van het Centre of Excellence van Den Braven Group. Het bedrijf was vooral leverancier van kitten, lijmen en schuimen. Nu richt het zich meer op het leveren van totaalpakketten en het overdragen van kennis. ‘We werken met concepten. Luchtdicht bouwen is daar één van. We leveren een bijpassend pakket aan producten en vertellen hoe deze toepasbaar zijn’, aldus conceptmanager Gertjan Prins.

En het blijft niet bij vertellen. In het recentelijk geopende Centre of Excellence is ook een praktijkruimte ingericht. Het heeft wat weg van een kookstudio, maar in plaats van bestek liggen er kitpistolen in de la en in het kastje staan geen kruiden, maar kit- en lijmkokers en de wasemkap dient nu voor het afvoeren van vrijkomende gassen. ‘Hier vertellen we de mensen welke producten nodig zijn om het beste resultaat te krijgen en we laten ze het meteen uitproberen. En als een andere toepassing ter sprake komt, kunnen we die er zo bij pakken’, zegt Uilenberg wijzend op de deur van het archief.

Den Braven Group is met de tijd meegegaan. Was het eerst de bedoeling om in zo veel mogelijk landen een vlaggetje te zetten met een vestiging, nu staat de dienstverlening voorop. Sommige filialen zijn samengevoegd, Spanje en Portugal delen bijvoorbeeld nu de vestiging Iberia. Het principe train de trainer is ingevoerd. ‘Voorheen belde iedereen met een technische vraag of voor een advies direct met het hoofdkantoor. Nu doen zij dat via één door ons getrainde technisch verantwoordelijken in het land. Zo verspreiden we de kennis meteen breder, omdat hij de vraag bij ons uitzet en het antwoord dezelfde route aflegt. De oude route is afgesneden’, zegt Uilenberg.

Lees het hele interview met John Uilenberg en Gertjan Prins in het nieuwe Bouwformatie Magazine. Klik hier voor een gratis proefexemplaar.

Overig Thema

BENG en de bouwkundige maatregelen 21-07-2021
Het verschil tussen BENG en EPC 21-07-2021
Detailleren volgens de BENG-eisen 10-11-2020
BENG: geen keuze meer tussen energie opwekken of besparen 16-01-2018
BENG 22-11-2016
Luchtdicht bouwen 18-11-2016
Trias Energetica 17-11-2016
Energielabel 15-11-2016
Passiefhuis 14-11-2016
Bouwbesluit 01-11-2016
 

Onze partners

  • Naxis Energy
  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • IVC Group
Sluit deze advertentie