Bouwnieuws - bouwtechniek
Javascript is uitgeschakeld

Bouwtechniek

Door de huidige en toekomstige regelgeving neemt de complexiteit van de bouw steeds verder toe. De laatste jaren is er in toenemende mate regelgeving ingevoerd op het gebied van duurzaamheid en energiezuinigheid van gebouwen. Dit heeft directe weerslag op de bouwpraktijk.

Hoogwaardige en dikkere isolatiepakketten, luchtdicht bouwen en koudebrugonderbreking zijn nu meer aan de orde dan in vroegere tijden. Dit resulteert in andere gebouwconcepten waarbij bouwkundige en installatietechnische maatregelen hand in hand gaan. Wij verrichten veel onderzoeken naar verschillende gebouw- en energieconcepten en de consequenties hiervan op bouwkundig en installatietechnisch vlak.

Zo onderzochten we onder meer de gevolgen van de energieprestatiecoƫfficiƫnt (EPC) 0,4 op de bouwkundige details. Ook hebben wij onderzoek uitgevoerd naar de stand en staat van de Nederlandse woningvoorraad en hebben wij aanbevelingen gedaan om te komen tot duurzame en energiezuinige renovatie.

Onze onderzoeken publiceren wij in Bouwformatie Magazine en in onze whitepapers die gratis zijn op te vragen in onze webwinkel. Deze onderzoeken zijn bedoeld als informatiebron voor ontwerpende, voorschrijvende, uitvoerende en controlerende partijen in de bouw. Tevens dienen onze onderzoeken ook als basis voor de ontwikkeling van onze bouwdetails. Daarnaast worden onze onderzoeken steeds vaker ingezet bij de product- en conceptontwikkeling van producenten en toeleveranciers.

Nieuws Architectuur Bouwtechniek Bouwdetails Bouwkosten Evenementen

 

Onze partners

  • VIP ISOLUTIONS
  • MEDITE SMARTPLY
  • Velox
  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
Sluit deze advertentie